Macaristan yönetiminin Rusya'ya karşı alınan yaptırım kararlarına mesafeli duruşunun sürdüğü aktarıldı.
Avrupa Birliği (AB) üyesi olan ancak birliğin Rusya karşıtı yaptırımlarına mesafeli kalan Macaristan cephesinden bu yönde yeni bir açıklama geldiği ifade edildi.
Cumhuriyet'te yer alan habere göre Macaristan Başbakan Yardımcısı Gergely Gulyas, Rusya'ya yönelik yaptırımlar hakkında değerlendirmelerde bulundu.
Gergely Gulyas, AB'nin, Rusya'ya karşı sekizinci yaptırım paketinin içerisinde enerji yaptırımlarının yer alması halinde ülkesinin yaptırım paketini "onaylamayacağını" bildirdi.
Gulyas, "Macaristan, AB'yi korumak için zaten çok şey yaptı, ancak yeni yaptırım paketindeenerji yaptırımları varsa, bunu destekleyemeyiz ve onaylamayacağız" dedi.
İlave TV Arif Kocabıyık tutuklandı
Kulislerde bunlar konuşuluyor: İşte silah bırakan PKK'lılara uygulanacak 4 adım
Bahçeli'den Öcalan'ın açıklamaları için: 'Makul, muteber ve muayyendir'
FİFA Trump'a barış ödülü verdi
Türkiye, Rusya ile mevcut doğal gaz tedarik anlaşmalarını uzatma kararı aldı
Yunanistan İsrail'den roketatar sistemleri alıyor