Acıbadem'de hasta, ilacını hemşirenin parmak iziyle alacak

Acıbadem Sağlık Grubu, hastanelerinde yatan hastaların doğru ve düzenli ilaç takibini yapmak için sistem geliştirdi. Bilgisayar sistemi bulunan çekmeceli yapı, hastane yazılımıyla entegre çalışıyor. Hekimin hastane bilgi yönetim sistemi üzerinden elektronik girdiği reçete, otomatik olarak sisteme yansıyor ve hemşire parmak izi ile kendi hastasını seçtiğinde reçetesindeki ilaçları görebiliyor.

Acıbadem Sağlık Grubu'ndan yapılan açıklamaya göre; A Store adı verilen sistem, hastanelerde yatan hastalara ilaç uygulaması sırasında olası bir karışıklığa engel olan, doğru ilacın depodan alınarak hastaya verilmesini sağlıyor. Üzerinde entegre bilgisayar sistemi olan bu çekmeceli yapı, hastane yazılımıyla entegre çalışıyor. Hekimin hastane bilgi yönetim sistemi üzerinden elektronik girdiği reçete, otomatikman bu sisteme yansıyor ve hemşire parmak izi ile kendi hastasını seçtiğinde reçetesindeki ilaçları görebiliyor.

DOĞRU HASTAYA DOĞRU İLAÇ VE DOĞRU DOZ

Hemşireyi parmak izinden tanıyan sistem, hastanelerde yatan hastaların ilaçlarının karışmasını engellerken, doz aşımının da önüne geçiyor. Her bir ilaç, çekmecesi içinde elektronik kapalı kilitli gözlerden, hücrelerden oluşuyor. Doğru hastaya doğru ilaç ve doğru doz verilmesini sağlarken, yüzde 100 yerli bu ileri teknolojik ürün, hasta sağlığı ve güvenliğinde önemli bir rol üstleniyor.

Acıbadem Sağlık Grubu Bilgi Teknolojileri ve Ar-Ge Bölümü Direktörü Kemal KAPLAN, 16-19 Kasım tarihleri arasında Almanya Düsseldorf'ta düzenlenen dünyanın en prestijli Tıp ve Medikal Teknolojiler Fuarı MEDICA 2015'te sergilenen ve büyük ilgi gören ürün için "Bu endüstriyel ve profesyonel ürün, ülkemizde bir Ar-Ge projesinin tüm dünya ölçeğinde satılabilir ve talep gören bir ürün haline dönüşmesinin hikayesidir. Bu bizler için bir başarı hikayesi ve gurur kaynağı olmuştur." dedi.

Kemal Kaplan "Bu endüstriyel ve profesyonel ürün ülkemizde bir Ar-Ge projesinin tüm dünya ölçeğinde satılabilir ve talep gören bir ürün haline dönüşmesiyle bir başarı hikayesi ve gurur kaynağı olmuştur." şeklinde konuştu. A Store'un 16-19 Kasım tarihleri arasında Almanya Düsseldorf'ta düzenlenen dünyanın en prestijli Tıp ve Medikal Teknolojiler Fuarı MEDICA 2015'te sergilendiğini ve büyük ilgi gördüğünü söyleyen Kaplan, "A Store, geliştirme aşamasında TÜBİTAK desteği almaya değer bulunmuştur. Yüksek ticarileşme potansiyeli olan yerli ve yabancı sektörün dikkatini çeken, hasta güvenliğini sağlamaya yönelik Türkiye'nin ilk yerli üründür. Hastanelerde ilaç uygulama süreçlerindeki etkinlik ve güvenliği sağlayan A Store sistemi MEDICA 2015 Fuarı'nda dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen temsilcilerin yoğun ilgisi ile karşılaştı." şeklinde konuştu.

CİHAN
23 Kasım 2015 11:37
DİĞER HABERLER