Adana kano, kürek, yüzme ve atletizmde örnek gösteriliyor

Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Ataşbak, federasyon ve Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) ile koordineli çalışarak milli takıma yeni sporcular kazandıracaklarını söyledi.

Ataşbak, Yüreğir Serinevler Kamp Eğitim Merkezi'nde Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi (TOHM) antrenörleri, ÇÜ Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu (BESYO) Müdürü ve TOHM Danışmanı Prof. Dr. Sadi Kurdak ve diğer görevlilerle yaptığı toplantıda, göreve geldiğinden bu yana sağlanan başarıları, alınan madalyaları değerlendirdi. Hedeflerinin milli takımlara yeni yetenekler kazandırmanın yanı sıra 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'na Adana'dan mutlaka sporcu göndermek olduğunun altını çizen Ataşbak, sözlerine şöyle devam etti: "Adana başta yüzme olmak üzere, kano, kürek ve atletizmde TOHM olduktan sonra sorumluluğumuz arttı. Kentimizde çağdaş tesisler ve hava koşulları nedeniyle 12 ay spor yapmaya elverişli olmasının yararlarını görüyoruz. 4 branşta sporcuların malzeme, tesis, beslenme, eğitim, ulaşım, psikolog, sağlık ve diğer sorunlarının çözümüne yardımcı oluyoruz. Federasyon ve Çukurova Üniversitesi ile koordineli çalışarak milli takımlara yeni sporcular kazandıracağız. Kano, kürek, yüzme ve atletizmde TOHM konusunda Türkiye genelinde örnek gösteriliyoruz."

Ataşbak, Adanalı olan Yüzme Federasyonu Başkanı eski Milli ve Rekortmen Yüzücü Ahmet Bozdoğan'ın da desteğiyle 100. Yıl Yüzme Havuzu'nun üzerinin kapanacağını ve ısıtma sistemi yapılacağını, İkibin Evler Mahallesi'nde yapımı süren atletizm pistinin önümüzdeki aylarda faaliyete gireceğini sözlerine ekledi.

TOHM Danışmanı Prof. Dr. Kurdak, sporcuların yarışmalara bilimsel olarak hazırlandıklarını belirtti. Tüm testlerinin ücretsiz olarak ÇÜ'de gerçekleştirildiğini aktaran Kurdak, "Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Genel Müdürlüğü'nün yanı sıra tesisler, hava koşulları, üniversitenin sunduğu imkanlarla başarısız olmamız mümkün değil. İl Spor Müdürlüğü ile işbirliği içinde başarı çıtasını yükseltmek için büyük çaba gösteriyoruz. Olimpiyat sporcuları 5-10 yıllık programla hazırlanır. Adana bu konuda hayli şanslı. Çünkü, deneyimli antrenör ve yöneticiler var." diye konuştu.

TOHM toplantısında konuşan antrenörler, sporcuların aynı okullarda eğitim görmesinin yararlarını anlattı.
CİHAN
30 Eylül 2015 11:23
DİĞER HABERLER