Adana'da kamyoncu esnafı kontak kapattı: Hükümet sesimizi duysun

Adana'da kamyoncu esnafı kontak kapattı: Hükümet sesimizi duysun
Adana Nakliyatçılar Sitesi'ndeki kamyoncu esnafı yaşadıkları sıkıntılara isyan etti. İktidardan bir an önce sorunlarının çözülmesini isteyen kamyon şoförleri kontak kapattı. Sitede eylem yapan sürücüler için çevik kuvvet polisi tedbir aldı.

Toplanan grup adına açıklama yapan Bitlisli 3 çocuk babası kamyon şoförü Mehmet Sıddık Sencer, sektörün sorunlarını "K1, C2 mesleki yeterlilik belgesi SRC, psikoteknik, mazot fiyatının yükselmesi, nakliyecinin fazla komisyon alması, fabrikanın önünde bekletilmek, düşük kira, HGS cezaları" diye sıraladı. Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Ulaştırma Bakanı'na seslenen Sencer, şoför esnafının bu meselelerine kulak verilmesini istedi. Kamyonuyla ülke genelinde gezdiğini, yeri geldiğinde hamallık yaptığını dile getiren Sencer, "Üç çocuğumu geçindiremiyorum. Bütün meslektaşlarım da aynı durumdadır. SRC, psikoteknik ve eski ehliyete para verdiğim halde iptal oldu. Yeni bir ehliyet dolayısı ile ekstra bir masraf çıkartıldı. Buna gücüm yetmiyor. Mazotun litresi 4 lirayı bulmuş. Masraflarımız artmışken ben Adana'dan İstanbul'a 5 yıl önceki ücretle taşıma yapıyorum. Eskiden 50 TL olarak verdiğim komisyon gideri 400 TL' ye yükselmiş halde." şeklinde konuştu.

Nakliyatçılar Sitesi'nde yaklaşık bin 500 kamyoncu esnafının faaliyet gösterdiğini ifade eden Mehmet Sıddık Sencer, ülkenin her yerinde meslektaşlarının benzeri sorunları paylaştıklarını açıkladı. Sencer, şöyle devam etti: "Yetkili makamlar sesimizi duysun. Veya biz kendimize göre çözüm yolu buluruz. Bugün karnım aç olduğu zaman hırsızlık, mafyacılık, tinercilik gibi her türlü kötülüğü yaparım. Ama karnım tok olduğu zaman kimseye zararım olmaz. Bunu Cumhurbaşkanı, Başbakan da; üstümüzdeki herkes bunları yaşamış biliyor. Herkes mutlaka fakirlikten geçmiştir. Bunu onlar da biliyor. Sahiplenmiyorlarsa biz kendimize yol buluruz." Kendileriyle ilgili yasal düzenlemelerin yapılmasını gündeme getiren Sencer, hak sahibi olana kadar bu eylemi sürdüreceklerini sözlerine ekledi.

'BİZİ RAMPAYA SÜRMEYİN'
Batmanlı 2 çocuk babası tır şoförü Yılmaz Kalan ise aldıkları yetki belgesi karşılığında dünyanın parasını ödediklerini aktardı. K1 yetki belgesinin maliyetinin 19.5 bin liraya ulaştığını vurgulayan Kalan, bu belge ile yurt içinde taşımacılık yapamamaktan yakındı. Kalan, "Yeni takograf için 2 bin lira isteniyor. SCR ve psikoteknik belgem var. Bu takografı taktırsam bile boşunadır. Çünkü SRC belgesi olmayan hiçbir vatandaş, o takografa uygun ehliyeti alamayacak. Mademki böyle bir zorluk çıkaracaksınız, bize gidebileceğimiz bir yol gösterin. Durmadan rampaya sürmeyin. Bıktık, yorulduk artık. Aldığım para götürdüğümüz mazot parasını karşılamıyor. Fabrikanın önünde üç gün yatmak zorunda kalıyoruz. Fabrika sahibi 'hesabına gelmiyorsa al yükünü geri götür' diyor. Yükü boşaltıyoruz, aradan üç ay geçiyor paramızı alamıyoruz. Mademki devlet bu kadar belgeyi bizden istiyor, haklarımızı da savunsun, artık. Yüküm fabrikada 5 saat içinde boşaltısın. Depoculuk yapmak zorunda değiliz. OGS ve HGS'ler'den ceza yemeyen arkadaşımız neredeyse yok. Hesabımda para olduğu halde Karayolları OGS'den 4 ceza göndermiş. Karayolları, haksız yere kesilen bu cezayı kabullenmiyorsa, bankam 'bu cezayı ödeyeceksin' diyorsa, hükümetin başımızda durmasının bir anlamı yok. Biz haklarımızı istiyoruz."
Tır şoförü Nevzat Öztürk ise küçük esnafın bitirilmek istendiğini savundu.
CİHAN
27 Nisan 2015 16:58
DİĞER HABERLER