Adıyaman Baro Başkanı Seçilmiş:

Adıyaman Baro Başkanı Seçilmiş: 3. Yargı Paketini destekliyoruz ama, demokrasiye inanan kimse, Ergenekon ve Balyoz davalarının geriye gitmesini istemez
ADIYAMAN (A.A) - Adıyaman Baro Başkanı Demirhan Seçilmiş, 3. Yargı Paketini destekliyoruz ama,demokrasiye inanan kimse, Ergenekon ve Balyoz davalarının geriye gitmesini istemez dedi.
     Seçilmiş, AA Muhabirine yaptığı açıklamada, toplumda 3. Yargı paketinin en önemli maddelerinde Ergenekon ve Balyoz gibi davalarla ilgili yapılan düzenlemelerle ilgili çıkarılan spekülasyonlar olduğunu söyledi.
     Bu davaların Türk demokrasisi açısından kilit davalar olduğunu, bu tür davaların geriye gitmesini demokrasiye inanan kimse istememesi gerektiğini belirten Seçilmiş, Bizde bu düşüncedeyiz. Hükümet yetkilileri, yaptıkları açıklamalarda bu davaların devam edeceğini ve geriye dönüşün mümkün olmadığını ve mevcut mahkemelerle karar verileceğini ifade ettiler. İnşallah bu kazanımlar geri gitmez diye konuştu.
     Seçilmiş, 3. Yargı Paketinde yapılan değişikliklerle ilgili şu bilgileri verdi:
     Bu düzenleme içerisinde başta icra ve iflas kanunu olmak üzere, iş mahkemesi dahil, Terörle Mücadele Kanunu, Ceza Muhakeme Kanunu, Ceza Kanunu, Danıştay Kanunu gibi birçok değişiklik oldu. Bunların içerisinde en önemlisi kamuoyunun yakından bildiği tutuklama ile ilgili olanıdır. Bugüne kadar ülkemizde uzun tutuklama sürelerinden ve tutuklamanın gerekçesiz olmasından yakınan insanlar vardı. Bundan sonra tutuklama hadisesini istisnai bir koruma tedbiri olduğunu ve bunu da gerekçeleştirmek suretiyle her suç için uygulanmayacağını görecekler.
     Bu düzenleme ile yurt dışına çıkış yasağı gibi il sınırlarını terk etmeme gibi seçenekli yaptırımlar devreye girecek. Tutukluluk hadisesi daha iyi bir şekilde gözden geçirilecek. Yine Açık ceza evinde cezalarını çeken ve 1 yılı kalmış hükümlülerde tahliye olmuşlardır. Bunlarda biran önce topluma kazandırılmalıdırlar. Bu yönü ile inşallah topluma daha iyi sonuçlar getireceğini ümit ediyoruz
     İcra İflas kanununda değişiklikle bir esnafın lüzumlu olan malzemelerinin haciz edilmemesi hususunun genişletildiğini belirten Seçilmiş, kendilerinin daha önceden buna karşı olduklarını ve evlerdeki malzemelerin haciz edilmemesini istediklerini, bu düzenlemeden de çok memnun olduklarını, ailelerinde bu şekilde cezalandırılmaktan kurtulduğunu dile getirdi.
     Basın suçları kanununda ki değişikliğe de değinen Seçilmiş, Basın suçları ile de bir düzenleme yapıldığını, gazetecilerin yazdıkları haberlerle ilgili aldıkları cezaların üst sınırı ve paraya çevrilme gibi başka seçeneklere imkan tanındığını, bu değişiklikle basın mensuplarının vazifesini yaparken özgür bir biçimde görevlerini yapmalarına ciddi yararları olacağı görüşünde olduğunu sözlerine ekledi.
    
    
     Muhabir: Hakan Furkan
     Yayıncı: Hasan Özkal
11 Temmuz 2012 10:19
DİĞER HABERLER