Adıyaman'da 'Erdemli ve başarılı birey projesi' revize edildi

Adıyaman'da 'Erdemli ve başarılı birey projesi' revize edildi
Adıyaman Valiliği tarafından il genelinde ortaokul ve liselerde öğrenim gören öğrencilerin sosyal, kültürel, sportif ve akademik alanlara ait başarılarını artırmak amacıyla Adıyaman'da üç yıl önce hayata geçirilerek olumlu sonuçlar veren 'Başarılı ve Erdemli Birey Projesi'ne bu yıl ilkokul öğrencileri de eklenerek revize edildi.

Yenilenen Erdemli ve Başarılı Birey Projesi sunumu için Halk Eğitim Merkezinde bir toplantı düzenlendi. Toplantıya Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, Vali Yardımcısı Murat Süzen, İl Milli Eğitim Yöneticileri ile okul müdürleri ve öğretmenler katıldı. Toplantıya konuşan Vali Mahmut Demirtaş, 3 yıldır hayata geçirilen Erdemli ve Başarılı Birey Projesine her yıl yeni eklemeler yaptıklarını belirterek, "Bu yıl revize edilen projemizde alan genişletmesine gidilerek yenilik değişimler bulunmaktadır. Daha önce sadece Ortaokul ve Lise öğrencilerine yönelik uygulanan Erdemli ve Başarı Birey Projesine bu sene ilkokul öğrencilerimizi de dahil ettik. Bilgi toplumu olmamız için çok okumamız gerekiyor." dedi.

Her okul yöneticisinin madde bağımlılığına karşı öğrencilerini mutlaka takip ederek bu illete karşı koruyup kollaması gerektiğini ifade eden Vali Demirtaş, madde bağımlılığı ile mücadelede en büyük görevin okul yöneticileri ile rehber öğretmenlere düştüğünü vurguladı.
Okul müdürleri ve öğretmenlere de seslenen Vali Mahmut Demirtaş, "Öncelikle eğitim açısından sizlere emanet edilen çocuklarımıza sahip çıkmanız lazım. Bugün terör örgütü mensupları çocuklarımızı tuzağına düşürüyor. Çocuklarımızın zararlı alışkanlıklardan uzak durması ve terör örgütlerinin kucağına düşmemesi için okul yöneticileri ile öğretmenlerimize çok önemli görevler düşüyor. Adıyaman'da eğitim seviyesini daha üst noktalara taşımak için hepimize büyük görev düşüyor. Varsa sorun ve sıkıntıları da birlik ve beraberlik içinde çözeceğiz. Yeni eğitim yılında hepinize başarılar diliyorum." dedi. CİHAN
16 Eylül 2015 14:14
DİĞER HABERLER