Adıyamandan kısa kısa

Adıyamandan kısa kısa -Baro Başkanı Demirhan Seçilmiş: -Çeklerle ilgili yapılan düzenlemede caydırıcı bir ceza olması gerekiyor
ADIYAMAN (A.A) - Adıyaman Baro Başkanı Demirhan Seçilmiş, çeklerle ilgili yapılan düzenlemede caydırıcı bir ceza olması gerektiğini söyledi.
     Seçilmiş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, vatandaşın çek karşılığında bir işlem yaparken herhangi bir güvenceye sahip olmadığını savundu.
     Genel olarak borçlular için olumlu düzenlemeler yapılırken alacaklıların tamamen korumasız hale getirilmesinin adaletin tecelli etmesi bakımından doğru bir sonuç olmadığını dile getiren Seçilmiş, şunları kaydetti:
     Çeklerle ilgili yapılan düzenlemede caydırıcı bir ceza olması gerekiyor. Çünkü çekteki hapis cezasının kaldırılması, ev eşyalarındaki hacizlerin kaldırılması gibi düzenlemeler özellikle kötü niyetli borçlular açısından büyük bir kolaylık sağlamakta ve borç miktarını attırmaktadır. Aslında bunlara ayrı birer yaptırım olmasında yarar var. Çünkü neticede çek senettir. Ticari bir senet olması itibariyle kötü şekilde kullanımı hem ülkenin ekonomisini hem de tarafların ilişkilerine zarar vermektedir.
     Seçilmiş, bankaların çek verirken mutlaka kişilerin ekonomi durumlarını, alışkanlıklarını bankaya karşı taahhütlerini, bunlara uyup uymadıklarını denetlemesi gerektiğini, aksi halde piyasanın tıkanabileceğini kaydetti.
    
     -Belediye otobüslerinde para ve bilet kullanımı kalkıyor
    
     Adıyaman Belediyesi halk otobüslerinde para ve bilet kullanımının kalkacağı bildirildi.
     Belediyeden alınan bilgiye göre, otobüslerde bilet ve para kullanımının yerini pratik kart alacak. Kartlar belediye başkanlığı ek binası ve bankalardan temin edilebilecek.
     Kart sayesinde belediye otobüslerinde para ve bilet kullanımı kalkacak.
     Uygulamanın 10 Ağustostan itibaren başlayacağı ve 1 Eylülden itibaren para kullanımının tamamen kalkacağı bildirildi.
    
     Muhabir: Hakan Furkan
     Yayıncı: Sevil Çelik
08 Ağustos 2012 12:47
DİĞER HABERLER