Afyonkarahisardaki patlamada 25 askerin "terör şehidi"

Afyonkarahisardaki patlamada 25 askerin "terör şehidi" sayılması -Eylül ayında Şehit Uzman Çavuş Mete Saraç Kışlasındaki mühimmat deposunda meydana gelen patlamada ölen 25 askerin "terör şehidi" sayılması, diğer şehit yakınları ve gaziler
AFYONKARAHİSAR (A.A) - Afyonkarahisarda geçen yıl eylül ayında Şehit Uzman Çavuş Mete Saraç Kışlasındaki mühimmat deposunda meydana gelen patlamada ölen 25 askerin, Terörle Mücadele Kanunu kapsamında değerlendirilerek "terör şehidi" sayılmasının diğer şehit yakınları ve gazileri de umutlandırdığı bildirildi.
     Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı, dernek binasında düzenlediği basın toplantısında, mühimmat deposunda meydana gelen patlamada şehit olan 25 askere verilecek "terör şehidi" hakkının, yaklaşık 39 bin şehit yakını ve gaziyi de umutlandırdığını söyledi.
     Kumartaşlı, pazartesi günü Bakanlar Kurulu toplantısında alınan karar sonrası Başbakan Yardımcısı Bülent Arınçın, Afyonkarahisarda cephanelikte meydana gelen patlama sonucu 25 askerin şehit olması ve bu tür olaylarda vefat edenlerin de Terörle Mücadele Kanunu kapsamında değerlendirileceği, terör şehidi sayılacağı ve mevcut yasal düzenlemeler içinde ailelere hangi imkanlar sağlanıyorsa bunların onlar için de geçerli olacağı açıklamasından duydukları memnuniyeti dile getirdi.
     Şehitlerin ailelerine Devlet Övünç Madalyası da verilmesi gerektiğini belirten Kumartaşlı, "Bu haklar verilirse, Türkiyede devrim niteliğinde bir karar alınmış olur. Bu haklar, sadece 25 şehide verilecek değil. Kanun, bütün, ordu vazife malulü ve harp malullerini kapsayacak. Yani 39 bin dosya, bu haklardan yararlanacak" dedi.
    
     -Patlamanın olduğu alana şehitlik yapılmasına onay çıktı-
    
     Kumartaşlı, patlamanın meydana geldiği alana şehitlik yapılması için de Genelkurmay Başkanı Necdet Özelin onay verdiğini kaydetti. Şehitliğin, mühimmat deposunun yakınında bir yere değil, patlamanın olduğu alanda yapılacağını dile getiren Kumartaşlı, "Yakın zamanda Milli Savunma Bakanlığı aracılığıyla Afyonkarahisar Valiliği ya da İkmal ve Garnizon Komutanlığına gerekli evraklar gelecektir. Şehitlik, deponun patladığı yerde yapılacak" diye konuştu.
     Afyonkarahisardaki Şehit Uzman Çavuş Mete Saraç Kışlasında 5 Eylül akşamı askeri mühimmat deposunda meydana gelen patlamada 25 asker şehit olmuş, 8i asker, 3ü sivil 11 kişi yaralanmıştı.
    
     Muhabir: Canan Tükelay / Ali Kemal Akan
     Yayıncı: Mürsel Çetin
09 Mayıs 2013 15:30
DİĞER HABERLER