"Ağlayan Başbakan" çiçeklerle karşılandı

"Ağlayan Başbakan" çiçeklerle karşılandı -Başbakan Erdoğanın koltuğunu devrettiği Kocakalayı, memleketi Mersinde arkadaşları ve öğretmenleri coşkuyla karşıladı
MERSİN (A.A) - 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın koltuğunu devrettiği Mersin Akdeniz İleri Ortaokulu 5. sınıf öğrencisi Nermin İrem Kocakalay, memleketinde arkadaşları ve öğretmenleri tarafından çiçeklerle karşılandı.
     Ankaradan otobüsle Mersin Otogarına gelen Kocakalayı annesi Meltem Kocakalay, akrabaları, öğretmenleri ve arkadaşları, "Hoş geldin başbakan" sloganıyla karşıladı. Otobüsten indikten sonra kendisine çiçek sunan arkadaşlarıyla hatıra fotoğrafı çektiren Kocakalay, bir süre annesi ve akrabalarıyla sohbet etti.
     Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kocakalay, başbakanlık koltuğuna oturduğunda çok heyecanlandığını ve duygulandığını söyledi.
     Başbakanlık koltuğuna oturmanın hedeflerini büyütmesini sağladığını ifade eden Kocakalay, "O koltuğa ileride başbakan olarak oturmak istiyorum. Bir başbakan olarak o koltuğa oturacağıma dair söz verdim. Önceden hedefim Gülhane Askeri Tıp Akademisinde çalışmaktı ama koltuğa oturduktan sonra kendime başkan olmak gibi bir hedef koydum. Bunu gerçekleştirmek için çalışacağım" dedi.
     Anne Meltem Kocakalay ise kızının başbakanlık koltuğuna oturup orada konuşma yapmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
     Nermin İremin heyecandan ağlamasının kendisini üzdüğünü belirten Kocakalay, "Ağlarken gördüğüm zaman üzüldüm ama onlar 5. sınıf öğrencisinin saf, temiz duygularıydı. Konuşmasını güzel bitirdi. Böyle bir deneyim yaşadığı için mutluyum. Bundan sonra hedefini gerçekleştirmek için daha çok çalışacak. Eğitimine önem verecek. Vatanına milletine hayırlı bir evlat olacak" diye konuştu.
    
     Muhabir: Mustafa Çiftçi / Kerem Kocalar
     Yayıncı: Orhan Topal
24 Nisan 2013 21:40
DİĞER HABERLER