"Ahmet Altan'a özgürlük" dünya TT listesinde

Advocates of Silenced Turkey (AST), gazeteci Ahmet Altan'ın serbest bırakılması için kampanya başlattı. #FreeAhmetAltan ve #AhmetAltanaÖzgürlük etiketleri kısa sürede dünya TT listesine girdi.

Gazeteci yazar Ahmet Altan, 15 Temmuz 2106 darbe teşebbüsünün ardından tutuklandı. Savcı, darbe ile suçladığı Altan hakkında tek delil gösteremedi. Altan, Yargıtay'ın "hak ihlali" kararına rağmen tahliye edilmedi.

"Subliminal mesaj" komedisi ile bin gündür özgürlüğünden mahrum edilen Altan için AST bir kampanya başlattı. 

"KEYFİ HAPİS CEZASINA SON VERİN"

AST'nin hazırladığı basın açıklamasında "Türk hükümetini hukukun üstünlüğüne uymaya ve Ahmet Altan’ın keyfi hapis cezasını sonlandırmaya çağırıyoruz." denildi. 

Sosyal medyada #FreeAhmetAltan ve #AhmetAltanaÖzgürlük etiketlerine rekor destek geldi. Altan'ın özgürlüğüne kavuşması için başlatılan kampanya birkaç saat içersinde dünyada TT listesine girdi. 

AST, hapishanelerdeki düşünce suçluları ve gazeteciler için de özel bir video hazırladı. Video 7 saatte 22 binden fazla seyredildi. 

AST,  tüm insan hakları savunucularını @silencedturkey adlı Twitter hesabından ve kurumun www.silencedturkey.org adlı internet sitesinden kampanyaya destek vermeye çağırıyor. 



31 Ağustos 2019 09:12
DİĞER HABERLER