Ahmet Taşçı: Allah sağlık sıhhat verirse ömrümün sonuna kadar güreşeceğim

Ahmet Taşçı: Allah sağlık sıhhat verirse ömrümün sonuna kadar güreşeceğim
Kırkpınar'ın efsane başpehlivanlarından güreşçi Ahmet Taşçı, ömrünün sonuna kadar ata sporunu yaşatmak için yağlı güreşe devam edeceğini söyledi.

Kırkpınar'da 9 defa birincilik elde eden ve 2 defa altın kemerin ebedi sahibi olan Karamürselli ünlü pehlivan Ahmet Taşçı, en sevmediği sözün 'ne zaman güreşi bırakacaksın' sözü olduğunu kaydetti.

Cenab-ı Allah sağlık ve sıhhat verdiği sürece kıspet giymeye ve yeşil çayırlarda peşrev çekmeye devam edeceğini söyleyen Ahmet Taşçı, Antalya'nın Manavgat ilçesinde genç güreşçilerle Kırkpınar'da birincilik getiren Antalyalı başpehlivanlardan Mehmet Yeşil Yeşil ve Orhan Okulu ile bir araya gelerek sohbet etti.

Antalya ve Manavgat bölgesinde ata sporunun gelişmesinde katkı sağladığı için Belediye Başkanı Şükrü Sözen ile güreş ağası Hasan Özden'e teşekkür eden Taşçı, Manavgat'a esas Manavgat'ın genç belediye başkanı Şükrü Sözen'le güreşmeye geldiğini, 20 Eylül'de yapılacak güreşlerde bunu gerçekleştireceğini ifade etti.

Bazen yakın arkadaşlarının da, 'bu pehlivanın babası ve dedesiyle güreştin, artık güreşi bırak' dediklerini de belirten Ahmet Taşçı, "Hep ne zaman güreşi bırakacaksın diye soruyorlar. 57 yaşındayım Allah'ım bana sağlık, sıhhat ve afiyet verdiği sürece yeşil çayırda güreşeceğim. Bazen yakın arkadaşlarımda Ahmet Taşçı, bu pehlivanın babası ve dedesiyle güreştin, artık güreşi bırak diyorlar. Yaptığım güreşlerle gençleri yağlı güreşlere teşvik ediyorum. Rol model olmaya çalışıyorum." diye konuştu.
CİHAN
19 Nisan 2015 17:34
DİĞER HABERLER