AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çavuşoğlu:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çavuşoğlu: -Biz iktidar olduğumuz günden bu yana, sadece ülkemizdeki insanların barış ve huzurunu değil, tüm dünyada barış ve huzur olması için çalışıyoruz
ANTALYA (A.A) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, sadece Türkiyede değil, dünyada barış ve huzur olması için çalıştıklarını bildirdi.
     AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Çavuşoğlu, Demre ve Kaş ilçelerinde partililer ve vatandaşlarla bir araya geldi. Kaş ilçesinde Çerçiler Düğün Salonunda konuşan Çavuşoğlu, AK Parti iktidarının adımlarıyla Türkiyenin barış, huzur ve güvenin hakim olduğu, dünyanın gıptayla baktığı bir ülke haline geldiğini söyledi.
     Mavi Marmara baskınının ardından İsrailin Türkiyeden özür dilemesini, iktidarın sergilediği tutarlı davranışın meyvesi diye nitelendiren Çavuşoğlu, içte ve dışta bu gibi olayları kışkırtacak, insanları yanlış yönlendirecek kişiler olabileceğine işaret etti.
     Çavuşoğlu daha sonra Demre ilçesine geçti. Belediye Çay Bahçesinde vatandaşlara seslenen Çavuşoğlu, 35 yıldır çözülemeyen terör sorununu çözmek için yola çıktıklarını anlattı. Terör örgütünün eylemleri bitinceye kadar mücadeleye devam edeceklerini vurgulayan Çavuşoğlu, terör örgütünün silah bırakacağını ve ülkeyi terk edeceğini kaydetti.
     Bu düzenlemelerden ülkede yaşayan herkesin faydalanacağını ifade eden Çavuşoğlu, şöyle konuştu:
     İktidar olduğumuz günden bu yana, sadece ülkemizdeki insanların barış ve huzurunu değil, tüm dünyada barış ve huzur olması için çalışıyoruz. Bu konuda sayın Başbakanımız bir çok girişimlerde bulunmuş, bunlarda da başarılı olmuştur. Bildiğiniz gibi, Filistinde barış olması, oradaki Müslüman kardeşlerimize yapılan zulme son verilmesi için girişimlerde bulunduk. Filistine sadece insani yardım götüren Mavi Marmara gemimiz İsrail tarafından saldırıya uğradı, 9 kardeşimiz şehit oldu. Biz o gün ne dedik- (İsrail özür dileyecek, tazminat ödeyecek ve Filistine ambargo kaldırılacak). O gün bizi acımasıca eleştirenler oldu, yerden yere vurdular. Ama biz dik duruşumuzu bozmadık ve geldiğimiz noktada İsrail özür diledi. Tazminat talebimiz devam ediyor ve Filistinli kardeşlerimizin haklarının verilmesinin de takipçisi olacağız. Kendi ülkemizde de terörü bitirerek, ülkemizi 2023, 2071 hedeflerine ulaştıracağız. Biz bu ülke için gerektiği zaman risk alan bir iktidarız. Bu ülkede mafyaları, çeteleri, derin yapıları nasıl bitirdiysek terörü de öyle bitireceğiz. Tehditlere de pabuç bırakmayacağız.
     Bazı vatandaşların 2B arazilerinin rayiç bedellerinin yüksek olduğu yönündeki sözleri üzerine de Çavuşoğlu, fiyatların bağımsız komisyonlar tarafından belirlendiğini kaydederek, hükümet olarak rayiç bedellerde indirim yaptıklarını anımsattı.
     Çavuoğlu, kendisinden tedavisi için yardım isteyen İsmet Yapıcı adlı kas hastası çocukla da yakından ilgilendi.
    
     Muhabir: Mehmet Çakmak / Güç Gönel
     Yayıncı: Tuncer Çetinkaya
29 Mart 2013 16:40
DİĞER HABERLER