AK Parti Gürpınar İlçe Başkanı Tanışın

AK Parti Gürpınar İlçe Başkanı Tanışın kaçırılması -Teröristlerce yaklaşık 2 ay önce kaçırıldıktan sonra Irakta serbest bırakılan Tanış ve beraberindeki heyet Vana geldi -Tanış: Siyasetçiler bu bölgelerde, ülkemizde halkın taleplerini
VAN (A.A) - Teröristlerce yaklaşık 2 ay önce kaçırıldıktan sonra Irakta serbest bırakılan AK Parti Gürpınar İlçe Başkanı Hayrullah Tanış, beraberindeki heyetle Vana ulaştı.
     Terör örgütü PKK mensuplarınca 2 Temmuzda kaçırılan Tanış, serbest bırakılmasının ardından beraberindeki akrabaları, Mazlum-Der Van Şube Başkanı Fuat Değer ve İnsan Hakları Derneği (İHD) Van Şube Başkanı Ömer Işıkla sabah erken saatlerde uzun araç konvoyu eşliğinde kente giriş yaptı.
     Ailesinin yaşadığı Gürpınara bağlı Ongün köyüne giden Tanış, köy girişinde kurbanlık koyun kesilerek karşılandı.
     Annesi Habibe Tanışın elini öpen ve diğer aile fertleriyle tek tek hasret gideren Tanış, gazetecilere yaptığı açıklamada, Mazlum-Der, İHD ile Van ve Diyarbakır barolarının çağrıda bulunmasıyla yaklaşık iki ay sonra ailesine kavuştuğunu belirtti.
     AK Partili siyasetçilerin teröristlerce kaçırılması, BDPlilerin ise tutuklanması nedeniyle birçok siyasetçinin siyaset yapma özgürlüğünün elinden alındığını öne süren Tanış, şöyle konuştu:
     Bu tablo Doğu ve Güneydoğuda sıkça yaşanan ve yaşanmaya da devam edecek bir tablodur. Siyasetin eli, tabiri yerindeyse kelepçelenmektedir. Siyasetçiler bu bölgelerde, ülkemizde halkın taleplerini tabandan yukarıya taşıyan insanlardır. Eğer siz bunları susturursanız geriye konuşan kimse kalmaz. Bu nedenle sivil toplum örgütlerine çok iş düşüyor. Buradan çağrıda bulunuyorum; olayın ciddiyetini anlasınlar, olayın ciddiyetini gerekli mercilere taşısınlar. Diğer sivil topum örgütlerinin de bu işlere ara buluculuk yapması, gerekirse halkın, seçmenin sesini duyurabilmeleri gerekir.
    
     -Yarın hepimiz ölüp gideceğiz-
    
     Tanış, kaçırılma süreciyle ilgili de hiçbir zaman sözünü esirgemeyen biri olduğunu bildirerek, şunları kaydetti:
     İnsan orada her şeyden önce Allahı ile baş başa kalır. Yarın hepimiz ölüp gideceğiz. Kötü bir davranış, insanlık dışı bir muameleyle kesinlikle karşılaşmadım. Orada bir siyasetçiyi ağırlar gibi ağırladılar. Tabi doğa, fiziki ve yürüme şartları bunlar olağan şeylerdir. Bunları da çektik.
    
     -Şu an görevimin başındayım-
    
     Bir gazetecinin, Partinizden istifa etmeyi düşünüyor musunuz- yönündeki sorusuna ise Tanış, şu yanıtı verdi:
     Ben AK Partili olduğum için kaçırıldım, fakat böyle bir şey şu an için söz konusu değil. İki aya yakın süre ailem, dostlarım büyük sıkıntılar çekti. Bizler Şemski aşireti olarak bireysel kararlar asla almadık, almayız. Aşiretimizin büyükleri var, meclisi var, kendi ailem var. Bunların görüşleri bu süreçten sonra benim için tabi ki önemli olacaktır. Ama şu an görevimin başında, Gürpınar ilçe başkanıyım.
    
     -4 yaşındaki Hamzanın sevinci-
    
     Mazlum-Der Van Şube Başkanı Değer de Tanış ailesinin kendilerine başvurması üzerine böyle bir girişimde bulunduklarını anımsatarak, Derneklerimizin kuruluş amacı bu tür mağduriyetleri giderme ve bu tür olayları güzel bir şekilde sonuçlandırmaktır. Biz de ailenin başvurusu üzerine hemen girişimde bulunduk ve girişimlerimiz sonucunda Hayrullah Tanışı ailesine kavuşturduk. Bu bizim insanlık görevimizdir dedi.
     Tanışın 4 yaşındaki oğlu Hamza ise konuşmaların ardından babasının boynuna dakikalarca sarılarak, İHD Van Şube Başkanı Işıkı yanağından öptü ve teşekkür etti.
     Daha sonra Tanışı karşılamaya gelenlere köyde kahvaltı ikram edildi.
    
     Muhabir: Necat Hasar
     Yayıncı: Levent Harman / A. Fatih Tekcan
24 Ağustos 2012 10:07
DİĞER HABERLER