AK Parti İlçe Başkanı Yıldız: Niksar

AK Parti İlçe Başkanı Yıldız: Niksar Ovası, Karadenizin Çukurovası olacak
TOKAT (A.A) - AK Parti Niksar İlçe Başkanı Abdullah Yıldız, Niksar Ovası, Karadenizin Çukurovası olacak dedi.
     Yıldız, gazetecilere yaptığı açıklamada, Niksar Ovası Arazi Toplulaştırma ve Tarla İçi Geliştirme Hizmetleri Projesinin uygulamaya konulduğunu belirterek, projenin Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdürlüğü tarafından yürütüldüğünü söyledi. Projenin uygulama alanının 6 bin hektar olduğunu belirten Yıldız, projeden 12 bin çiftçinin yararlanacağını ifade etti.
     Yıldız, şunları söyledi:
     Toplulaştırma Projesi, Niksar merkez, Gürçeşme ve Yolkonak beldeleri, Serenli beldesinin Tamlar Mahallesi ile Çimenözü, Yeşilköy, Yeşilhisar, Direkli, Buzköy, Günlüce, Sarıyazı, Beyçayırı, Güdüklü, Boğazbaşı, Haydarbey, Kumçiftlik, Şahinli, Yeşilyurt ve Mahmudiye köylerini kapsamaktadır. Projenin ihale bedeli 16 milyon 407 bin 740 lira olup, bugüne kadar uygulanan tarımsal amaçlı en büyük projelerden biri olma özelliğini taşımaktadır. Yer teslimi yapılan proje, sözleşme gereği 790 günde tamamlanacaktır.
     Maliyeti 16 milyon 657 bin lirayı aşan proje tamamlandığında Niksar Ovasının sadece Niksar ve bölge ekonomisine değil, ülke ekonomisine de büyük katkılar sağlayacağını vurgulayan Yıldız, yapılması planlanan Ordu-Tokat duble yolu ve faaliyette olan D-100 Karayolu ile de üretilecek tarım ve tarıma dayalı sanayi ürünlerinin ihraç için limanlara ve iç pazarlara ulaşımının kolay olacağına dikkat çekti.
    
     Muhabir: Recep Bilek
     Yayıncı: Ahmet Ekici
25 Ocak 2013 19:00
DİĞER HABERLER