AK Parti Rize Milletvekili Karal:

AK Parti Rize Milletvekili Karal: "Kalkandere ilçesinde yapılacak olan açık cezaevinin içerisine çay paketleme tesisi yapacağız"
RİZE (A.A) - AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, Kalkandere ilçesinde yapılacak açık cezaevinin içerisine çay paketleme tesisi yapacaklarını söyledi.
     Karal, 53 Gazeteciler Derneğinde düzenlediği basın toplantısında, Rizenin önemli sorunları bulunduğunu, bunlar arasında kentsel dönüşüm, kültürel çalışmalar, Ovit tüneli ve birçok sorunun çözümü için çalıştıklarını belirtti.
     Yapılacak açık cezaevi içerindeki çay paketleme fabrikasının Türkiyede bir ilk olacağını ifade eden Karal, şunları kaydetti:
     "Türkiyenin bütün açık cezaevlerinin, adliyelerinin ve Adalet Bakanlığına bağlı bütün sosyal tesislerin çay ihtiyacı Rizeden karşılanacak. Açık cezaevinde yatan mahkumların çalışmaları ile beraber Rizede üretilen çayımız orada paketlenecek. Bu aynı zamanda Rizemizin çayını pazarlama noktasında önemli bir ayağı oluşturacak. Bu ay sonu itibariyle açık cezaevinin ihalesi yapılmış olacak. Çay paketleme tesisini yapılacak cezaevi ile bütünleştiriyoruz."
    
     Muhabir: Fikret Delal
     Yayıncı: Asena Akçay
13 Mayıs 2013 18:30
DİĞER HABERLER