AK Parti Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan:

AK Parti Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan: -Esed yönetiminin Suriyeyi yönetme ısrarından vazgeçmesi lazım
EDİRNE (A.A) - AK Parti Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan, Esed yönetiminin Suriyeyi yönetme ısrarından vazgeçmesi lazım dedi.
     Batı Trakya Türk toplumunun lideri Sadık Ahmetin 18. ölüm yıl dönümü törenlerine katılmak üzere Batı Trakyaya hareket etmek için İpsala Sınır Kapısına gelen Toptanı, İpsala Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, İstanbul Tuzla İlçe Kaymakamı Mümin Heybet, Türkiyenin Gümülcine Başkonsolosu Osman İlhan Şener, Yunanistanın Dostluk Eşitlik ve Barış Partisi Lideri Mustafa Ali Çavuş, İpsala Belediye Başkanı Mehmet Karagöz, Dr. Sadık Ahmetin eşi Işıl Ahmet karşıladı.
     Toptan, burada yaptığı açıklamada, Dr. Sadık Ahmetin sadece Batı Trakya Türkleri için değil Türk dünyası için de çok önemli bir lider olduğunu söyledi.
     Dr. Ahmetin kısa ömrüne çok şey sığdırdığını ifade eden Toptan, Bir ömre bu kadar şey nasıl sığar, demek ki çok çabuk aramızdan ayrılacağını biliyordu. Bu kadar yıldır hala seviliyor sayılıyorsa, saygıyla minnetle şükranla anılıyorsa, bir sebebi olması lazım. Türkiyede birçok yerde Dr. Sadık Ahmetin ismi vardır, parklarda, yollarda, caddelerde, okullarda ismi yazıyor. Belki de Atatürk ve İsmet Paşadan sonra ismi en çok verilen kişidir diye konuştu.
    
     -Suriye yönetimi ateşle oynuyor
    
     Suriyede yaşananlara yönelik değerlendirmelerde de bulunan Toptan, Suriye yönetiminin ateşle oynadığını belirtti.
     Esad yönetiminin Suriyeyi yönetme ısrarından vazgeçmesi lazım diyen Toptan, Dileğimiz daha fazla çılgınlıklar yapmadan, Suriye halkının kendi hür iradesi ile kendi yönetimin yolunun açılmasıdır. Herkesin buna gayret etmesi lazımdır. Umarım daha fazla can kaybetmeden, vakit kaybetmeden sorun çözülür dedi.
    
     Muhabir: Necdet Uybaş - İsmail Aliş / Salih Baran
     Yayıncı: Neşat Ergül
24 Temmuz 2012 17:28
DİĞER HABERLER