"Akademi Çankırı" başladı

"Akademi Çankırı" başladı -Çankırı Valiliği ve ÇAYASAD işbirliğince düzenlenen projeyle, 200 üstün yetenekli genç, 25 sanatçıyla buluşacak
ÇANKIRI (A.A) - Çankırı Valiliği ve Çankırı Yazarlar ve Sanatçılar Derneği (ÇAYASAD) işbirliğinde düzenlenen "Akademi Çankırı" projesiyle 200 üstün yetenekli genç, 25 sanatçıyla buluşacak.
     Vali Vahdettin Özcan, 100. Yıl Kültür ve Sanat Merkezinde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Türk Milletinin kültürünün zenginliklerle dolu olduğunu, Türk kültürüne ve sanatına hizmet eden önemli şahsiyetlerin olduğunu söyledi.
     Yeni neslinde bu alanda yetiştirilmesini amaçladıklarını belirten Özcan, Çankırılı gençlerde farkındalık oluşturmak için "Akademi Çankırı" projesini hayata geçirdiklerini vurguladı.
    
     -"Türkiyeye önemli katkısı olacak"-
    
     Tarım ve Köyişleri eski Bakanı ve proje danışmanı Prof. Dr. Sami Güçlü ise kabiliyeti olan gençlerin kabını geliştirmeye çalıştıklarını ifade ederek, bu akademiden yetişen öğrencilerin ilerleyen zamanlarda Türkiyeye önemli katkısı olacak düşünce ve sanat adamları olacağını söyledi.
     Bir toplumun yetişmiş insanlarının o toplumun ahengini oluşturduğunu vurgulayan Prof. Dr. Güçlü, "Çankırıda bir sanatçı yetiştirilmesi Türkiye için önemlidir. Bu alanda hocalarımıza da büyük işler düşüyor. Öğrencilerimizde emek vererek kendilerini yetiştirmesi gerekiyor. Çankırıda böyle bir akademinin açılarak gençlerin ünlü 25 sanatçıyla buluşturulması bu şehir için büyük bir şanstır" dedi.
     Yönetmen Aybars Bora Kahyaoğlu da, Çankırıya ilk defa geldiğini aktararak, proje kapsamında başarılı gençlere eğitim vermenin, onlara bir şeyler anlatmanın çok güzel bir duygu olduğunu kaydetti.
     Çankırı Valiliği ve ÇAYASAD işbirliği ile 13-18 Mayıs 2013 tarihlerinde düzenlenen proje kapsamında, 200 üstün yetenekli genç, 25 sanatçıyla buluşturulacak.
     Törene, Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, Akademi Çankırı Genel Sekreteri Fahri Tuna, Hattat Prof. Dr. Hüsrev Subaşı, Hikaye Yazarı Mukadder Gemici ve çok sayıda davetli katıldı.
    
     Muhabir: Ferhat Barulay/Sinan Özmüş
     Yayıncı: Atakan Çelik
13 Mayıs 2013 17:50
DİĞER HABERLER