Akdoğan, seçim öncesi o sözleri bakın neden söylemiş!

Seçim öncesi "HDP baraj altında kalırsa çok güzel olur" diyen Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, seçim sonrası o sözü neden söylediğini açıkladı.
Seçim öncesi "HDP'nin barajı geçmesini demokrasi adına bir tehlike olarak görüyorum" ve seçim sonrası "HDP, bundan sonra çözüm sürecinin ancak filmini yapar." diye çıkışlar yaparak çözüm sürecinin 'askıya' alındığı izlenemi veren Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan'dan uzun bir aradan sonra şaşırtan bir çıkış geldi. Akdoğan'ın bu açıklamalarını HDP Gaziantep Milletvekili Celal Doğan'ın Saray'a çıkmasından sonra yapması daha da dikkat çekti.

Seçim sonuçlarını değerlendiren Akdoğan "Bir parti yüzde 40-45 bandında oy alıyor ama tek başına iktidar olamıyor. MHP üç puan fazla alıyor, ama milletvekili HDP ile aynı. Burada bir terslik yok mu? 'HDP'nin barajı geçmemesi süper olur" derken bu mantıkla söyledim." diye konuştu.

Akdoğan, bir televizyon kanalındaki "Ankara Masası" programında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Akdoğan, hükümet kurmak açısından 1-2 puanın çok önemli olduğunu, bunu daha önce vurguladığını belirterek, şunları söyledi:

"Bir parti yüzde 40-45 bandında oy alıyor ama iktidar olamıyor tek başına, bu bir sıkıntıdır aslında. Diyelim MHP üç puan fazla alıyor, milletvekili sayısı aynı HDP'yle. Burada bir terslik yok mu? Üç puan az bir puan değil. Üç puan fazla alıyorsunuz aynı vekili çıkarıyorsunuz veya biz 40'ın üzerinde oy alıyoruz tek başına iktidar olamıyoruz. Burada bir terslik var.

"BU YÜZDEN 'HDP BARAJI GEÇMEMESİ SÜPER OLUR' DEDİM"

Bunu yaptığımız projeksiyonlarla görüyorum, gündeme getirdim. Bu yüzden 'HDP'nin barajı geçmemesi süper olur' derken bu mantıkla söyledim. AK Parti'nin tek başına iktidar olabilmesi için üç partili bir yapı gerekiyor. Dört parti olduğunda ince hesaplara iş kalıyor çok zorlaşıyor. Yoksa her hangi bir partiye düşmanlıkla alakalı bir şey değil. Dördüncü partiye geçtiği andan itibaren birinci olan partinin çok yüksek alması gerekiyor. Bu ne kadar mümkün olabilir. Bu yüzden böyle bir eleştiriydi bu."
05 Temmuz 2015 16:09
DİĞER HABERLER