Akın İpek'ten o iddiaya canlı yayında cevap

Akın İpek'ten o iddiaya canlı yayında cevap
Koza İpek Holding Yönetim Kurulu Başkanı Akın İpek canlı yayında önemli açıklamalarda bulundu.

Koza İpek Holding Yönetim Kurulu Başkanı Akın İpek canlı yayında önemli açıklamalarda bulundu. Evrensel hukuk kurallarının öncelenmesi gerektiğini ifade eden İpek, cevabını veremeyeceği bir durum olmadığını belirtti.

İşte Akın İpek'in açıklamasından satır başları;


7 MİLYAR İDDİASI

Bizi ziyaret bizi köşelerinde yer verenlere destek verenlere teşekkür ediyorum.

Bugün gözaltına alınan üst düzey yöneticilerimiz serbest bırakıldı. Bu insanlar çok üst düzey insanlar. İçeri tutulmalarını gerektirecek hiçbir şey yok. Gerçek her zaman ortaya çıkacağı için rahatlığımız ondan kaynaklanıyor.

7 milyar dolar olma ihtimali sıfır. Koza Altın'ın 2014 yılında yurt dışına 7 milyar dolar göndermesi diye bir durum yok. Koza Altın İşletmeleri'nin hiçbir zaman 1 milyar dolar nakit parası olmadı. Bunun olması için yıllık üretim kapasitesini 5 katına çıkarması gerekir.

Bizim tesislerimizin belli bir kapasitesi var. Bunun dışında bir üretim zaten yapamazsınız. Madenlerde yapılan üretimin hepsi kayıt altındadır. Her hangi kaçak bir üretim yapılma ihtimali sıfır. Bizim şirketimizin ne kadar rezervi var, kaynağı var ne kadar üretim yapılacak bunların hepsi uluslararası şirketlerce sürekli denetlenmektedir.

2 yıldan beri biz denetleniyoruz. Biz Türkiye'de başka şirketin denetlenmediği kadar fazla değerlendiriyoruz. Beni çağırsalar zaten ifade verirdim. Ben ayrıldıktan 2 gün sonra baskın yapmışlar. Bana sorulacak olan sorular da arkadaşlarıma sorulanlarla aynı. Evimi basarak fotoğraf albümündeki imajlarını almışlar. Bu kadar aramanın ardında yatan 3 basit neden midir? İçim rahat olduğu için bu kadar rahat konuşuyorum.

HAVUZ MEDYASI APAÇIK YALAN SÖYLÜYOR

Havuz medyası da apaçık yalan söylüyor. Bunu olağan mı görüyorlar bilmiyorum. Çok kolay anlaşılır bir şey söyleyeceğim. Efendimiz Din güzel ahlaktır diyor. Bunun altına daha ne koyabilirsiniz. Ben burada ilginç bir durumla karşı karşıyayım.


PETROL KEŞFETTİK AMA SATAMIYORUZ

Ben yılın yarısını yurt dışında geçiren bir insanım. Biz petrol keşfettik. Ama bunu TPAO'ya satamıyoruz. TPAO bunu almıyor. Bu ülkemize katma değer sağlayacak. Ama bunun için ikna edemedik. Halen Gümüşhane'deki madenin işlemesine izin verilmiyor. Paralel meselesi Türkiye'nin başındaki en büyük belalardan birisidir.

BİR ÇOCUK BİLE 7 MİLYAR DOLARIN BANKA ARACILIĞIYLA GÖNDERİLEMEYECEĞİNİ BİLİR


Burada geniş bir maden sahası aldık ve bunu üzerinde çalışıyoruz. Bunda kötü bir şey olabilir mi? Daha bugün Erdemir açıklama yaptı para göndermedik diye. Ben de almadım. Bir şirketin girdisi var çıktısı var. Yurt dışına banka yoluyla gönderdiğimizi iddia ediyorlar bu 7 milyar doları. Bir çocuk bile 7 milyar doların banka aracılığıyla gönderilemeyeceğini bilir.

Nasıl insanların arasında olacağın elindeki imkanlarına bağlıdır. Eziyet eden insanların arasına katılırsan yarın hayat hikayenin içinde bunlar da yer alacak. Bu hayatı nasıl yaşadığınla alakalıdır. Ben ısrarlar bütün elemanlarımızla alakalı olarak hiçbir arkadaşımızı dünya düşüncesi için ötekileştirmedik.

MEDYANIN TOPLUMA KARŞI SORUMLULUĞU VAR

Medya sektörünün topluma karşı bir sorumluluğu var. Allah bunun hesabını sorar. Reklam kaynaklarınızı durdurmak istiyorlar. Hakkınız olanı alamıyorsunuz. Medya ne zaman faydalı olur: Doğruyu söylediği zaman. Havuz medyasının toplamına etkinliklerine bir bakın. Böyle AKP gibi muhafazakar bir camiaya bunların faydası olabilir mi?

BELGELERİNİ ORTAYA KOYACAĞIM

Yarın daha da önemli belgeler ortaya koyacağım.

Akın İpek'ten o iddiaya canlı yayında cevap | Samanyolu Haber

Benim burada zerre kadar kusurum yok. Baskın yapılacağına ihtimal dahi vermiyorduk. Zaten tüm belgeler ellerinde, odaları kurumumuzun için. MASAK'ın elinde tüm belgeler zaten var, baskına ne gerek var.


MEHMET ŞİMŞEK'E SORSUNLAR

Ben Maliye Bakanı Mehmet Şimşek beyi uzun zamandır tanırım. Bu onun da görevidir şu anda. Bu iddialardaki rakamlar çok önemli bir rakam. Lütfen danışmanlarına sorsunlar bu rakamlar gerçek olabilir mi? Kapılarımız herkese açık. Biz pırıl pırıl bir şirketiz. Gelirimizin bölümünü hayır işlerine de ayırıyoruz. Yardım yaparken kim kimdir diye bakmıyoruz insan olduğu için yardım yapıyoruz.

Ülkemizdeki en önemli zaruri konu hukuktur. Evrensel hukuk köklerini tarihin derinliklerine salmış dev bir çınar ağacıdır.

02 Eylül 2015 22:55
DİĞER HABERLER