AKP dershaneleri kapattı, şimdi 'devlet dershanesi' açıyor

Milli Eğitim Bakanlığı'nın yayımladığı yeni 'Hayat Boyu Öğrenme Kurumları Yönetmeliği'nde, mezun durumundaki kişiler için, kaldırılan dershanelere alternatif oluşturulmaya çalışılacak.
Defalarca yok edilmesi denenen ve halk eğitim merkezleri eliyle devlet tarafından yapılmaya çalışılan dershanecilik ihtiyacı Türkiye'nin en büyük gerçeği.

Cemaati bitirmek için ilk dershaneleri kapatan AKP iktidarı okullarda eğitimin çökmesi ve üniversitelere girişte başarısızlığın artmasıyla yeni yollar denemeye başladı.

Milli Eğitim Bakanlığı şimdi de Hayat Boyu Öğrenme Kurumları başlatırken söz konusu yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yönetmeliğe göre, mezun durumunda olanlar ve açık öğretime devam edenler için, 2014 yılında her kademe için kapatılan dershanelerin ve özel etüt merkezlerinin yerine devam edebilecekleri yeni bir 'kurs modeli' oluşturuldu.
Milliyet'ten Ayşegül Kahvecioğlu'nun haberine göre, öğrencilerine örgün eğitim müfredatıyla eğitim verecek MEB'in yeni kursları, fiziki kapasitesi yeterli olan tüm resmi normal ve imam hatip ortaokullarında ayrıca tüm liselerde açılacak.

'HAYAT BOYU ÖĞRENME KOMİSYONLARI' KURULACAK

Yönetmeliğe göre önümüzdeki yıldan itibaren MEB, halk eğitim merkezlerinde açılacak destekleme kurslarında sözleşmeli usta öğreticilerden yararlanacak. Bu kapsamda tüm il ve ilçelerde 'Hayat Boyu Öğrenme Komisyonları' kurulacak.
"Eğitim faaliyetlerinin koordinasyonunu sağlamak" ve "Eylem planı hazırlamak" gibi görevleri üstlenen komisyonda, bakanlık yetkililerinin yanı sıra her ilde sadece Eğitim-Bir-Sen'in temsilcisi yer alacak. Yönetmeliğe göre destekleme kurslarında görev alan müdürler, kurslarda görev alacak öğretmenleri, henüz yürürlüğe bile girmeyen performans sistemine göre denetleyecek.
16 Nisan 2018 12:50
DİĞER HABERLER