AKP-Perinçek ortaklığında son durum

AKP-Perinçek ortaklığında son durum
AKP'nin son dönemdeki uygulamalarıyla kendi çizgisine geldiğini söyleyen Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, İpek Medya Grubu’na yönelik polis baskınıyla ilgili yazılı açıklama yaptı.

Demokrasilerde cemaatlerin olamayacağını savunan Perinçek, “Onlara özgürlük varsa halka özgürlük olmaz.” ifadesini kullandı.

İpek Medya Grubu’na yönelik polis baskının ardından yazılı açıklama yapan Doğu Perinçek, insan haklarına ve hukuka destek verenleri eleştirerek, “Şimdi kimi ilericilerimize bakıyoruz, insan hakları adına cemaat özgürlüğünü savunur hale geldiler.” dedi. 

“Doğu Perinçek’ten Koza İpek Grubu’na yönelik operasyona ilişkin açıklama’ başlıklı basın açıklamasında Perinçek, “Siyasal rejim olarak demokrasi ve özgürlükler, ancak ağalara, cemaatlere ve tarikatlara bağımlıktan kurtulmuş yurttaşlarla olur. Siz marabaların, yanaşmaların, müritlerin ve mensupların önüne istediğiniz kadar sandık koyun, oy kullandıktan sonra istediğiniz boyayı sürün mensupların parmaklarına, demokrasi yapamazsınız… Onlara özgürlük varsa halka özgürlük olmaz.” iddiasında bulundu.

01 Eylül 2015 18:48
DİĞER HABERLER