'AKP yandaşın borcunu affediyor, vatandaşı affetmiyor'

'AKP yandaşın borcunu affediyor, vatandaşı affetmiyor'

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, "AKP yandaşlarının 3.2 milyarlık vergi borcu geçtiğimiz hafta affedildi. Yandaşların borcu siliniyor vatandaşın borcu oy verse bile icralık oluyor, affedilmiyor." dedi.

Veli Ağbaba, Malatya'nın Kale ilçesine bağlı Kıyıcak, Düztarla, Salkımlı, Tepebaşı, Çanakçı, Dedeköy ve Kozluk mahallelerini ziyaret etti. Ağbaba, burada yaptığı konuşmada, 7 Haziran'da yapılması planlanan seçimlere ilişkin değerlendirmeler yaptı. Milletvekilliği yaptığı 4 yılda Malatya ve Türkiye'nin sorunlarına particilik yapmadan çözüm bulmaya çalıştığını belirten Ağbaba, vatandaşların sorunlarını ayrım gütmetsizin gündeme getirdiğini ifade etti.

Kale ilçesinde geçtiğimiz yıl yaz aylarında ciddi su sıkıntıları yaşandığını anımsatan Ağbaba, ilçede AK Parti'ye yüzde 90'ın üzerinde oy çıkmasına karşın yeterli hizmet alınamadığını vurguladı.

'AKP'NİN DERDİ MİLLET DEĞİL'

AK Parti hükümetinin parti yöneticilerine ve onların yakınlarına çalıştığını ifade eden Ağbaba, şöyle devam etti: "AKP'nin en güçlü olduğu yerde bir bakın neler yaşanıyor. Kayısı yanıyor destek alamıyor, suyu yok önlem alınmıyor. Barajda sulama yapanların hepsinin elektrik borcu var, tamamı icralık. Çok oy vererek çok hizmet alınmıyor. Doğru tercih yapıp doğru partiye oy verirseniz hizmet gelir. Geçtiğimiz hafta AKP yandaşlarının 3.2 milyarlık vergi borcu affedildi. Buradan AKP'ye oy veren yoksullara, elektrik borcu olan Kale halkına sesleniyorum, kendi yandaşlarının vergi borçları affediliyor ama İzolluluların 2 bin liralık borcu affedilmiyor. Oy versen bile af edilmiyor, yüzde yüz oy versen bile affedilmiyor. Sen borcun altında eziliyorsun, icralık olmuşsun senin borcunu affetmiyor çünkü AKP'nin derdi sen değilsin, oy versen bile sen değilsin. Seçilen milletvekillerinin derdi sizler değilsiniz. Onların dertleri yandaşları ve cepleridir. Onların derdi Bilal Erdoğan'a destek verenler, Tayyip'e destek verenler. Bir taraftan affettiklerine bakın, bir taraftan da oy aldıkları vatandaşlara bakın. Malatya'nın yoksul çiftçisinin borcunu düşünen yok, kayısısını düşünen yok, elektrik borcunu düşünen yok. Malatya bir avuç adama teslim edilmiş. Zengin zenginleşiyor, yoksul ise yoksullaşıyor."

CHP'nin iktidar olduğunda insanların refah seviyesini artırmaya dönük projeleri hayata geçireceğini vurgulayan Ağbaba, "Bakın yaklaşık 2 aydır Türkiye'de CHP tartışılıyor. Emeklilere iki maaş ikramiye vereceğiz, mazotu 1,5 lira yapacağız, taşeron işçiliği kaldıracağız, tarımda çalışan insanlara 30 yaşına kadar sigortaları devlet tarafından karşılanacak dedik, her aileye en az 720 lira para vereceğiz dedik, sosyal yardımları 2 kat artıracağız, bunların hiçbirine hükümet, AKP bunları yapamazsın demedi, bunlar yanlış da demedi, kaynağı nerden bulacaksınız dediler." diye konuştu.

'İLK MAKUL ŞÜPHELİ VEKİL BEN OLDUM'

CHP olarak bu kirli düzeni yıkacaklarını dile getiren Ağbaba, "Bizler bu düzeni değiştireceğiz diyoruz. Bu kirli düzeni yıkacağız diyoruz. Onlar laik, demokratik cumhuriyetin parlamenter demokrasisini yıkacağız diyorlar, yerine ise başkanlık sistemi Suudi Arabistan'daki gibi, Mısır'da ki gibi, Suriye'deki gibi, İran'daki gibi düzen getireceğiz diyorlar. Burası babanın çiftliği değil. Bunu Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları kurmuş, biz buna izin vermeyiz diyoruz ve bunun için çalışıyoruz. Ben Türkiye'nin ilk makul şüpheli milletvekili oldum. Niye oldum suç mu işledim, birileri gibi para mı çaldım, hırsızlık mı yaptım ne yaptım? Bilal Erdoğan'ın ortağı Yasin El Kadı'ya 'küresel rant lobisi' dedim. Bunun için dokunulmazlığımı kaldırmak için fezleke düzenlediler. Evimden para kutusu çıkmadı, para sayma makinesi çıkmadı, milyar dolarları mı sıfırladım ne yaptım?" şeklinde konuştu.



CİHAN

22 Mayıs 2015 15:00
DİĞER HABERLER