AKP'den muhteşem 'soyunma odası' açılışı

AKP'den muhteşem 'soyunma odası' açılışı
Ahmet Davutoğlu'nun, Antalya’da açılışını yaptığı ve adına 'muhteşem' denen 152 tesisin soyunma odası gibi yapılar olduğu ortaya çıktı.
Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, Antalya’da açılışını yaptığı ve adına 'muhteşem' denen 152 tesisin, İzcilik Kampı, soyunma odası, elektrik trafosu, sulak alanlar, ikaz tabelası, yangın kulesi gibi yapılar olduğu ortaya çıktı. Neredeyse köye yapılan çeşmenin bile açılışı listelerde yer alıyor.

Milli Gazete'nin haberine göre, seçimler yaklaştıkça Türkiye’de toplu açılışlarda da büyük artış gözleniyor. Özellikle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın meydan mitingleri , toplu açılışlar adı altında gerçekleşiyor. İktidar partisinin seçim öncesi muhteşem açılışlar olarak sunduğu toplu tesis açılışlarının altından ise skandal ayrıntılar ortay çıktı. En son 15 Şubat’ta Antalya’da büyük bir şaşaa ile tanıtılan 152 Tesis Toplu Açılışı yapıldı. Ancak ayrıntıya girildiğinde, açılışı yapılan tesisler arasında gösterilenler arasında 10 yıldır faaliyette olan sağlık ocağının yanı sıra soyunma odası, izcilik kampı ve sulak alanlar tanıtım ve ikaz levhası gibi ne olduğu anlaşılamayan tesisler(!) yer aldı.

BİTMEMİŞ OLAN PROJELERİN AÇILIŞI YAPILDI

Özel sektöre verilen devlet kredisi ile kendi şirketine yaptığı depo vb. gibi kalemler de görkemli açılışlardan bir tesis olarak sunuldu. Temeli atılıp, henüz bitmemiş bazı projeler de açılan tesisler arasında yer aldı.

10 YILLIK SAĞLIK OCAĞINI BİLE YENİ GÖSTERDİLER

10 yıldır faaliyette olan sağlık ocağı yeniymiş gibi açıldı. AKP’nin Antalya’da muhteşem hizmetler diye tanıttığı projeler arasında bir tane fabrika yok.
Ancak izcilik kampı bile muhteşem tesis diye sunuldu. Akdeniz Elektrik’e ait 28 adet ek tesis, elektrik şebekesi vs. açılışları da, Antalya’daki bu uzun listenin ayrı detayları arasında yer alıyor. Aksu, Kayadibi Köyü Elektrik Şebekesi açılışı gibi.

İşte büyük bir miting düzenlenerek şaşaa ile açıldığı söylenen tesislerden bazıları şöyle:

Kepez duacı izcilik kampı

Kepez sentetik çim saha soyunma odası

Yaban hayatı sulama sistemi

Kemer yangın kulesi

Çok sayıda elektrik şebekesi, iletim hattı

Sulak alanlar tanıtım ve ikaz levhaları

Yangın havuzu ve gölet

Çallı kampüsü halı saha

Kepez aydınlatma tesis işi…

İlçemizde tek bir fabrika yok...


'HAYIRSEVERLERİN YAPTIRDIKLARI HARİÇ ŞİŞİRME VE BALON PROJELER'

Şaaşalı törenlerle açılan 152 tesisin içerisinde tek bir fabrikanın dahi olmamasına Saadet Partisi Alanya İlçe Başkanı Sinan Aktaş tepki gösterdi. Gençlik Merkezi ya da bin 500 kişilik yurdun bir proje olarak kabul edilemeyeceğini söyleyen Aktaş "Kaş ve Kemer’de iki adet Devlet Hastanesi var. Bir Emniyet Müdürlüğü, Hükümet Binası ve bir kısmını hayırseverlerin yaptırdığı okul binalarının haricindekiler şişirme ve balon projelerdir. İşsizliğe çare olacak tek bir fabrika yok. 12 yıllık ve yüzde 50 oy alan bir iktidarın yapacağı açılışlar bunlar mı olmalıydı?” dedi.
31 Mart 2015 09:07
DİĞER HABERLER