AKP'li belediye başkanı hakkında çarpıcı iddia

AKP'li belediye başkanı hakkında çarpıcı iddia
Bir itfaiye erinin öldürülmesiyle ilgili tutuklu bulunan zanlının ifadesi üzerine gözaltına alınan Kale Belediye Başkanı Erkan Hayla, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı

Avukatıyla birlikte Kale Adliyesine gelen Hayla, savcılık ifadesinin ardından sevk edildiği mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
Adliye önünde bir grup vatandaş tarafından karşılanan Hayla, belediye binasına geçerek gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Kale'de görev yapan itfaiye eri Mehmet Ali Talay'ın (39) 29 Haziran'da Cumhuriyet Mahallesi Orman İşletmesi yakınında aracının içinde öldürülmesi olayıyla ilgili kadın zabıta görevlisi N.Z'nin tutuklandığını, cinayeti itiraf eden zanlının daha sonra cezaevinde ifadesini değiştirerek kendisini suçladığını anlatan Hayla, kendisine iftira atıldığını, tetiği kendisinin çektiği suçlamasıyla karşı karşıya kaldığını söyledi.

Olay günü personeli ile belediyede olduğunu, kendisine iftira atanların çok profesyonel bir senaryo kurduklarını söyleyen Hayla, şöyle konuştu:
"Ben olayı Ankara yolunda haber aldım ve ilçeme döndüm, polise teslim oldum. İlçemde işlenen bir cinayetten dolayı iftira ile karşı karşıyayım. İfademizi verdik, hakim bey dışarıdan yargılanmamıza kanaat getirdi. Şu anda çok sevdiğim halkım tarafından karşılandım. Onların duası bizim üstümüzde oldukça kimse bize zarar veremeyecektir. Halkımın her zaman desteklerini üzerimizde hissettim.

Çok güzel bir senaryo yazılmış, usta kalemlerden çıkmış. Türk adaletine güveniyoruz. Gerekenin neyse yapılacağına inanıyorum. Tetiği benim çektiğim söyleniyor. Olay günü bizim nerede olduğumuz belli. Ben personelimle belediyedeydim."



İFADESİNİ DEĞİŞTİRDİ

N.Z. ifadesine değiştirip, Cumhuriyet Savcısı’na tekrar ifade verdi. N.Z., savcıya verdiği ifadesinde, cinayeti AK Partili Kale Belediye Başkanı Erkan Hayla’nın işlediğini, tabancayı eline verip, suçu üstlenmesini istediğini ileri sürdü.

Öte yandan, Denizli Valiliği de çalışanlardan boş kağıda imza aldığı ileri sürülen Hayla, hakkında idari soruşturma başlatıldı.AJANSLAR

28 Ağustos 2015 23:54
DİĞER HABERLER