AKP'li vekil kaza geçirdi

AKP'li vekil kaza geçirdi
Şanlıurfa'da seçim çalışması sırasında meydana gelen zincirleme kazada aralarında Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba'nın da bulunduğu 6 kişi yaralandı.
Fakıbaba ve beraberindekilerin içinde bulunduğu otomobil, Şanlıurfa-Birecik karayolunun 60. kilometresinde sürücüsünün kontrolünden çıkarak devrildi. Kazada, Fakıbaba ve beraberindeki üç kişi yaralandı.

Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı ve AK Parti Şanlıurfa milletvekili adayı Faruk Çelik'in de kaza yerine gittiği öğrenildi.

Fakıbaba'nın seçim çalışmaları için Birecik'e gittiği bildirildi.



Alınan bilgiye göre, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Fakıbaba'nın içerisinde bulunduğu minibüs, seçim çalışmaları için gittikleri Birecik İlçesi dönüşü kaza yaptı. Fakıbaba'nın içerisinde bulunduğu araç, iddiaya göre kontrolsüz şekilde otoyola giren 63 YK 643 plakalı pikaba çarptı. Kazada Fakıbaba ve beraberindeki danışmanları İbrahim Kubat ve İbrahim Akbaş, korumaları Ali Uygar ve Ali Ateş, şoförü Bilal Satıcı ile pikapta bulunan henüz kimlikleri öğrenilemeyen 2 kişi yaralandı. Milletvekili Fakıbaba, Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Yaralıların hayati tehlikesi bulunmadığı öğrenildi.

"FAKIBABA İLE TELEFONLA GÖRÜŞÜRKEN KAZA MEYDANA GELMİŞ"

Seçim çalışmaları nedeniyle bölgede bulunan eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı ve AK Parti Şanlıurfa milletvekili adayı Faruk Çelik hastaneye giderek Fakıbaba'yı ziyaret etti. 

Çelik, kaza ile ilgili yaptığı açıklamada, "Seçim çalışmasını birlikte Birecik'te yaptıktan sonra kent merkezine doğru hareket ettik. Sayın Fakıbaba ile yolda telefonda konuşurken iki kez telefon kesildi. Yavaşlamışlar telefonla rahat görüşelim diye Allah'tan yavaşlamışlar. Ben Fakıbaba ile telefonla görüşürken kaza meydana gelmiş, normal konuştuğumuz Fakıbaba'nın inilti sesini duymaya başladım. 

Ses gürültülü gelince kaza yapıldığını anladık. Hızlı bir şekilde ambulanslara biz haber verdik. Şoför telefonu aldı ve irtibat kurmaya çalıştık. 15-20 dakika içerisinde olay yerine ambulans geldi ve şimdi hastaneye getirdik" dedi.
09 Ekim 2015 02:55
DİĞER HABERLER