AKP'nin kapattığı Polis Akademisi öğrencisinden büyük başarı

AKP'nin kapattığı Polis Akademisi öğrencisinden büyük başarı
Rahman Otuzoğlu, 2011 LYS'de Türkiye üçüncüsü olmuştu. İstediği üniversiteye girebileceği halde çocukluk hayali olan polisliği tercih etti ve 4 yıl okudu.

Bu yaz komiser olmayı düşlerken hükümetin Polis Akademisi ve kolejlerini kapatmasıyla şok yaşadı. Ama pes etmedi, bu yıl girdiği LYS'de de Türkiye beşincisi oldu.

İktidarın iç güvenlik paketiyle kapısına kilit vurduğu Polis Akademisi'nin öğrencilerinden Rahman Otuzoğlu (21), Lisans Yerleştirme Sınavı'nda (LYS) TM1 puan türünde Türkiye beşincisi oldu. 3 ay sonra mezun olup komiser rütbesiyle göreve başlamayı hayal eden Otuzoğlu, okulun gerekçesiz şekilde kapatılmasıyla mağdur edilen binlerce polis adayından biriydi. Otuzoğlu şimdi hukuk fakültesinde okuyarak kendilerine reva görülen haksızlığa karşı mücadele etmek istiyor.

Ailesiyle birlikte Manisa'nın Turgutlu ilçesinde yaşayan Rahman Otuzoğlu, 2011 LYS'de de Türkiye üçüncüsü olmuştu. Türkiye'de istediği her bölüme girebilecekken idealini gerçekleştirmek için Polis Akademisi'ni tercih etti. Ancak tam mezun olacakken hükümet, kimsenin anlam veremediği bir kararla Polis Akademisi ve kolejlerini kapatma kararı aldı. Tüm öğrenciler de mağdur edildi. Rahman Otuzoğlu, yaşadığı sıkıntıları şu sözlerle anlatıyor: “Biz polis olma hayaliyle 4 yıl akademide okuduk. Mağdur öğrenciler değerlerinin çok altındaki üniversitelere, bölümlere gönderildi. Biz de sesimizi duyurmak için sınava tekrar hazırlandık çok kısa bir süre içerisinde LYS'de ciddi başarılar elde ettik.”

Mezun olma hayali kurarken, okulun kapatıldığını öğrendiklerini dile getiren Otuzoğlu, hiçbir açıklama yapılmadan eve gönderildiklerini belirtiyor. Haksızlığa tepki olarak üniversite sınavına girdiklerini aktaran Otuzoğlu, “Bizi gönderdikleri okul ile kazandığımız yerler arasında uçurumlar var. Bizleri, kamu yönetimi gibi, birçok işsiz olan bölümlere gönderdiler. Bizim üniversite sınavına girmekteki amacımız daha iyi bir üniversite kazanmak değildi aslında. Biz bu haksızlığı duyurmak ve kendimizi kanıtlamak için sınava girdik. İnşallah bu sayede sesimizi duyacaklarını düşünüyorum.” diye konuşuyor. Hukuk okumak istediğini belirten Otuzoğlu, “Birçok haksızlık yaşadık. Bu haksızlıklara karşı da hukukla mücadelemizi sürdürüyoruz. Yani hukuka olan inancımız tam. Biz yine hukuk okuyup, hukuk devletinin gerektirdiği nitelikte öğrenciler olmaya devam edeceğiz. Birçok derece yapan arkadaşım var. Hepimiz hukuka gitmeyi düşünüyoruz.” diyor.

Anne Yüksel Otuzoğlu da duygularını şu sözlerle ifade ediyor: “Yıllarca oğlumun okuması için saçımı süpürge ettim. Dişimizden, tırnağımızdan artırdığımız ile onu okuttuk. Vatanına, milletine hizmet etmesi ve hayırlı insan olması için sonunda Polis Akademisi'ne gönderdik. Orada 4 yıl boyunca dirsek çürüttü. Mezun olmasına 3 ay kala okulları hiçbir gerekçe gösterilmeden kapatıldı. Bir sürü genç mağdur edildi. Bu yapılanlar zulümdür. Oğlum hayırlısıyla LYS'de Türkiye derecesi yaparak bu okulları kapatanlara en güzel cevabı vermiştir.”

Baba Ahmet Otuzoğlu ise oğlunun elde ettiği bu başarıyla gurur duyduğunu vurguluyor. Baba Otuzoğlu, “Hükümet, Polis Akademisi ve Polis Kolejleri'ni kapatarak yüzlerce gencin hayalini söndürdü. Mezun olup göreve başlamayı hayal eden yüzlerce öğrenci, çok büyük hayal kırıklığı yaşadı. Gençlerin gelecekleriyle oynadılar.” şeklinde konuştu.

İç Güvenlik Yasası'yla kapatılan Polis Akademisi öğrencilerinden Rahman Otuzoğlu'nun yanı sıra LYS'de Şuayip Civan 32., Kemal Uçkuyu 64., Serkan Gül 78., Tahir Emre Ak da 84. oldu.

ZAMAN

03 Temmuz 2015 07:05
DİĞER HABERLER