AKP'yi iyi tanıyan siyasetçiden önemli bilgi

AKP'yi iyi tanıyan siyasetçiden önemli bilgi
CHP'li Mehmet Bekaroğlu, ‘Saray’da erken seçim hazırlıklarının başladığını, ekiplerin oluşturulduğunu söyledi.

Koalisyon görüşmeleri için konuşan Birgün Gazetesi'nden Sebahat Karakoyun'a konuşan CHP’li Bekaroğlu, “Masada sorun yok, Erdoğan engeli var” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bekaroğlu, AKP ve CHP’nin heyetler aracılığıyla yürüttüğü koalisyon ön görüşmelerinde masada bir sorun yaşanmadığını belirterek, “Bu hükümet kurulamazsa iki parti uzlaşamadığından değil, Erdoğan izin vermediği için kurulamayacaktır” dedi. Bekaroğlu, Erdoğan’ın erken seçim için hazırlıklara başladığını söyledi.

AKP ve CHP’nin heyetler aracılığıyla 24 Temmuz’da başlayan koalisyon ön görüşmeleri dün beşinci kez yapılan toplantıyla sona ererken, gözler liderlere çevrildi. Sürecin başında ‘umutlu’ bir tablo çizen CHP kurmaylarında, Saray’ın artan müdahaleleriyle işin çıkmaza gireceği görüşü öne çıktı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bekaroğlu, Birgün’e yaptığı açıklamada, her şeyin kamuoyunun gözü önünde cereyan ettiğini belirtti. Erdoğan’ın bu koalisyonu istemediğini ve partisine bunu dikte ettirebilecek bir konumda olduğunu belirten Bekaroğlu’nun açıklamaları özetle şöyle:

Hazırlıklar başladı
“Liderler gelinen noktayı değerlendirecekler, ancak Erdoğan’ın bu koalisyonu istemediği anlaşılıyor. Bu hükümet kurulamazsa iki parti uzlaşamadığından değil, Erdoğan izin vermediği için kurulamayacaktır. Erdoğan, AKP’nin tek başına iktidarını sağlamaya yönelik adımlar atarak seçime gidip fiili başkanlık sistemini sürdürmek istiyor. Aldığımız duyumlara göre Saray’da seçime yönelik çalışmalar başlatılmış bile. AKP’nin milletvekili sayısını artıracak düzenlemeler üzerinde çalışmak için ekipler oluşturulmuş.

‘Hayır’ demediler
Ülkenin sorunları belli. Örneğin asgari ücretin bin beş yüz liraya çıkartılması… Biz ‘hayır’ diyebilecekleri bir şeyle gitmedik masaya. Zaten ‘hayır’ da demediler şimdiye kadar. İki parti üç aşağı beş yukarı bir koalisyon protokolü üzerinde anlaşabilir ama mızıkçılık yaparlarsa bunu Erdoğan istemediği, ikna edilemediği için yaparlar.

Değnek olmayız
Aslında CHP açısından büyük bir fedakârlıktır bu koalisyonda yer almak. AKP 13 yıldır işbaşında ve ülkenin hali ortada. Biz AKP’nin yarattığı sorunların, krizin devamı için değil, çözmek üzere hükümette olmak istiyoruz. AKP’nin koltuk değneği olmak, 18 milletvekili eksiğini kapatarak aynı tas aynı hamam yola devam etmek için koalisyonda olmak değil tabii ki amacımız.

HDP vazgeçerse…
Ülkenin içinde bulunduğu gerginliği daha da tırmandırarak, neredeyse savaş ortamında seçime gitmek kimseye yarar sağlamaz. Erdoğan’ın dahi bu kadar gözünü karartmaması lazım. Seçimi tehlikeye atacak adımlar atmadan önce düşünmesi lazım. Çin’den Türkiye’ye seçim mesajı gönderip ‘taşımalı oy kullanımından’ söz edebiliyor. HDP’yi hedef alarak bu tür yöntemlere başvurmanın faturası ağır olabilir. Bir duyuma dayanarak söylemiyorum ama bu tür adımlar attıkları takdirde HDP seçime girmekten vazgeçerse ne yapacaklar? Bölgedeki milletvekillerini kazansalar bile iktidarda kalmaları mümkün olabilecek mi?”
Birgün

04 Ağustos 2015 12:29
DİĞER HABERLER