Aksaray'da liderler zirvesi

Aksaray'da liderler zirvesi
Başbakan Binali Yıldırım, Kemal Kılıçdaroğlu ve Devlet Bahçeli, Erdoğan'ın daveti üzerine Ak Saray'da...

15 Temmuz darbe girişimi sonrası kararlaştırılan Liderler Zirvesi Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda saat 14:00'te başladı. Erdoğan liderleri “geçmiş olsun” ve “hoşgeldiniz” diye karşıladı. Tarihi toplantı 2 saat 40 dakika sürdü.

Saray’a ilk gelen isim Başbakan Binali Yıldırım oldu.Yıldırım’ın ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel başkanı Devlet Bahçeli Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na art arda giriş yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan liderleri “geçmiş olsun” ve “hoşgeldiniz” diye karşıladı.

Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda düzenlenen ve liderlerin katıldığı toplantıya ilişkin CHP’den değerlendirme geldi.

CHP kaynakları, görüşmeye ilişkin, “Siyasetin normalleşmesi adına olumlu bir görüşme yapıldı. Bundan sonraki normalleşme adımlarını kolaylaştırılmasını sağlayacak bir görüşme oldu” değerlendirmesi geldi.

DAVET ERDOĞAN’DAN

Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, AKP Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım’ı Ak Saray’a davet etmişti. Cumhurbaşkanlığı kaynakları, bu davetin, 3 liderin darbe girişimine karşı takındıkları demokrat tutum nedeniyle teşekkür anlamına geldiği bilgisini vermişti.

25 Temmuz 2016 14:25
DİĞER HABERLER