Aksiyon-İş, Başbakan'a tepki için 'Beyaz Toros' fotoğraflı pankartı çöpe attı

Aksiyon-İş, Başbakan'a tepki için 'Beyaz Toros' fotoğraflı pankartı çöpe attı
Aksiyon İşçi Sendikaları Konfederasyonu Genel Başkanı Vedat Öztürk, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Van mitingindeki açıklamasına tepki göstererek, 'Beyaz Toros' fotoğrafı üstünde bulunan dövizi çöpe attı. Öztürk, "Dün 17 bin kişiyi Beyaz Toros'a sığdıran anlayış, bugün 76 milyonun tamamını tehdit ediyor. 'Beyaz Toros'ları da mı çözüm süreci gibi buzdolabına kaldırmıştınız?" dedi.

Aksiyon- İş üyeleri, genel merkez binası önünde 'Ekmekle, Yoklukla, Yoksullukla, Beyaz Toroslarla, Karanlık Adamlarla Millet Tehdit Edilemez' yazılı ve üstünde 'Beyaz Toros' fotoğrafının olduğu pankart açtı. Grup adına basın açıklamasını yapan Aksiyon-İş Genel Başkanı Vedat Öztürk, Türkiye'nin gündeminden düşen 'Beyaz Toros'ların talihsiz bir şekilde yeniden ülke gündemine girdiğini söyledi. 'Beyaz Toros'ların ne anlama geldiğini başta Doğu ve Güneydoğu olmak üzere bütün ülkenin çok iyi bildiğini kaydeden Öztürk, "Türkü, Lazı, Çerkezi, Doğulusuyla, Batılısıyla her kökenden, her inançtan insanımızın 1000 yıllık kardeşliğini, 'Beyaz Toros'larla sabote edemezsiniz. 'Beyaz Toros'lara davetiye çıkaranlar, bugün Anayasayı rafa kaldıranlar, icraatlarıyla demokrasiyi rafa kaldıranlardır. Dün 'demokrasi' diyenler bugün 'Toros-rasi' diyorlar. Bu gidişin yarını 'Otok-rasi'dir. Otoriteyi hukuk ile sağlayamayanlar, Toros'tan mı medet umuyor?" ifadelerini kullandı.

"BEYAZ TOROS'LARI DA MI ÇÖZÜM SÜRECİ GİBİ BUZDOLABINA KALDIRMIŞTINIZ"

Öztürk, şöyle devam etti: "'Biz olmazsak buralarda beyaz Toroslar dolaşır' demek millete bir tehdit ve şantajdır. Devlet ve siyasetçi, milletini tehdit edemez. Bu sadece millete saygısızlık değil aynı zamanda suçtur. Sosyal grupları okul baskınlarıyla, iş adamlarını mali baskınlarla, medyayı tırnaklarını sökmekle tehdit edenler, bugün çıtayı iyice yükseltmiş durumda. Dün 17 bin kişiyi Beyaz Toros'a sığdıran anlayış, bugün 76 milyonun tamamını tehdit ediyor. 'Beyaz Toros'ları da mı çözüm süreci gibi buzdolabına kaldırmıştınız?"

Aksiyon İşçi Sendikaları Konfederasyonu Genel Başkanı Öztürk, "Ülkemizin gündemine çok üzücü bir şekilde giren bu Toros'u arkadaşlarla birlikte çöpe atıyoruz. İnşallah ülkemiz de kendisine yapılan bu saygısızlığı cevabını verecek, 1 Kasım'da bu anlayışı çöpe atacaktır." dedi ve 'Beyaz Toros' fotoğrafının yer aldığı pankartı çöpe attı. CİHAN
21 Ekim 2015 15:18
DİĞER HABERLER