Ali Babacan'dan bazılarını kızdıracak açıklama

Ali Babacan'dan bazılarını kızdıracak açıklama
Başbakan Yardımcısı Babacan, "Herkese, Merkez Bankamızın dedikleri ve yaptıklarını yakından takip etmesini tavsiye ediyorum" dedi.


Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, IMF-Dünya Bankası Bahar Toplantıları ve G20 oturumları kapsamında bulunduğu ABD’nin başkenti Washington'da soruları yanıtladı. 

Babacan, Türkiye’nin bu yıl G20 dönem başkanlığının yanı sıra IMF’de Orta ve Doğu Avrupa ülkeleri başkanlığını da yürüttüğünü belirtti.

G20’nin dünya ticaretinin yüzde 75’i, nüfusunun yaklaşık üçte ikisi ve ekonomisinin yüzde 85’ini oluşturduğunu vurgulayan Babacan, Türkiye olarak, temsil gücü bu kadar yüksek bir yapının başkanlığını üstlenmekten "büyük bir onur" duyduklarını bildirdi.

IMF Başkanı Christine Lagarde’ın “Türkiye’nin başkanlığı güçlü ve dürüst” yorumunun hatırlatılması üzerine Babacan, "Biz çok şükür içi dolu bir G20 dönem başkanlığı yapıyoruz. Bunu da herkes takdir ediyor” dedi.

"Merkez döviz kuruna kayıtsız kalamıyor"

Türk ekonomisine ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Babacan, TL’deki değer kaybına ilişkin bir soru üzerine, şunları söyledi: 

"Benden, 12,5 yıllık iktidarlık dönemimizde kurlarla alakalı bir açıklama duymadınız. Çünkü, serbest kur rejimi uyguluyoruz. Ama ben hep şuna da vurgu yapıyorum: Eğer, kurlarla ilgili dikkat edilmesi gereken bir açıklama varsa, o da Merkez Bankamızın yaptığı açıklamalardır ve açıklamalarından öte Merkez Bankamızın yaptıklarıdır. Serbest kur rejimi uyguluyoruz, ancak kurdan enflasyona geçişkenlik olduğu için Merkez Bankası tabii ki kur konusunda kayıtsız kalmıyor, kalamıyor. Herkese, Merkez Bankamızın dediklerini ve yaptıkları yakından takip etmesini tavsiye ediyorum."


Erdoğan’dan Merkez Bankası’na: Vatan haini

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz ay Valiler toplantısında gündeme ilişkin açıklamalar yapmıştı. Buradaki konuşmasında Merkez Bankası'nın faiz politikasını eleştiren Erdoğan, "Vatanı satmak yüksek faizle kötü yönetimle emeği heba etmekle olur" ifadelerini kullanmıştı.
 
AA/SAMANYOLUHABER

19 Nisan 2015 10:13
DİĞER HABERLER