Alman Ordusu'nda imamların görevlendirilmesi gündemde

Alman Ordusu'nda imamların görevlendirilmesi gündemde
Almanya'da Parlamento'nun Federal Ordu Sorumlusu Hans-Peter Bartels, görevine başladı. 17 yıldır milletvekilliği ve 15 yıldır da Federal Meclis Savunma Komisyonu üyeliği yapan Federal Ordu Sorumlusu Hans-Peter Bartels, bu göreve seçilen dördüncü Sosyal Demokrat olarak kayıtlara geçti. Federal Ordu'nun ihtiyaçlarının belirlenmesi, sorunlarına çözüm önerilerinin getirilmesi ve anayasal olarak denetlenmesini görevlerini üstlenen Federal Meclis'in Ordu Sorumlusu, yıllık raporlar yayınlayarak bilgileri kamuoyu ile paylaşıyor.

Alman Ordusu'nun zorunlu hizmetin askerliğin kaldırılmasından sonra gönüllü askerliğe geçişte birçok zorlukların ortaya çıktığını söyleyen Bartels, öncelikli görevinin gönüllü askerlik şartlarının iyileştirilip ortaya çıkan zorlukların giderilmesi olacağını ifade etti. Başta teknik olmak üzere askeri personel eksikliğinin olduğuna dikkati çeken, yeni Ordu Sorumlusu, askerlikle aile kavramlarının uyumlu hale getirilmesi, devamlı olarak yer değiştiren askerlerin aileleri için kışlalara misafirhaneler yapılması gerektiğini kaydetti. Askeri kışlaların tamir ve bakımının hızlandırılarak askerlerin ihtiyaçlarının giderilmesi için çalışmalar yapacağını söyledi.

Avrupa Birliği Komisyonu'nun desteklediği 'Avrupa Ordusu'nu önemsediğini söyleyen Bartels, Avrupa Ordusu adımları için Almanya, Fransa, Hollanda ce Polonya arasında yeni anlaşmalar imzalandığını bu yöndeki adımlara destek olacağını kaydetti. Alman Ordusu'nda Müslüman askerlere imam görevlendirilmesi için özel çalışma yapıp yapmayacağı yönündeki soruya ise "Bu çok ilginç bir konu. Alman Ordusu'nda Katolik ve Protestan askerlere yönelik manevi yardım var. Fakat Müslüman askerlere yok. Ordunun bir konsepti var mı yok mu ona bakacağım. Müslüman askerler manevi destek gündemimde olacak." dedi. Sosyal Demokrat Partili Bartels, görevi önceki Ordu Sorumlusu Hellmut Könighaus'dan devraldı. CİHAN
23 Mayıs 2015 13:01
DİĞER HABERLER