Almanya organize suç örgütlerine göz açtırmayacak

Almanya organize suç örgütlerine göz açtırmayacak
Almanya'da Federal İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere organize suçlara karşı daha sert yaptırımlar getirileceği mesajını verdi.

Bakan de Maiziere, Federal Kriminal Polis Başkanı Holger Münch ile birlikte Federal Basın Binası'nda gazetecilerin sorularını cevaplamadan önce bazı açıklamalarda bulundu. De Maiziere organize suçlar kapsamında 2013 yılına nazaran 2014 yılında hafif bir gerileme görüldüğüne dikkat çekti. Organize Suçlarla mücadele eden birimlerin yapılanmalarına vurgu yapan de Maiziere, sene başında yapılan reformlardan bahsetti.

Bakan de Maiziere, suç örgütlerine karşı her zaman bir adım önde olup hiçbirine Almanya'da örgütlenme imkanı sağlamayacaklarını söyledi.

"Globalleşen dünyada suç örgütleri de gelişen teknolojileri çok hızlı kendi emelleri için kullanıyor." diyen de Maziere ise bunlara karşı savaşan birimlerin onlardan önce teknolojileri kullanıp sorunu kökünden çözmeleri gerektiğini vurguladı.

Federal Kriminal Polisi Başkanı Holger Münch ise organize suçlar kapsamında eyaletlerle geliştirdikleri yeni sistemin çok faydalı olacağını savundu. Münch, organize suçlar kapsamında her sene milyonlarca Euro'luk bir zararın oluştuğuna dikkat çekerek, suç örgütlerinin uluslararası faaliyet gösterdiklerini dile getirdi. Münch, "Bu yeni yapılanmalarla birlikte bizlerin de diğer ülkelerin polis birimleri ile sağlıklı bir bilgi alışverişi içerisinde olmamız gerekiyor." dedi.

Almanya'da organize suçlar kapsamında esrar alım-satımı en sık işlenen suç. Suçların yüzde 32,9'unu esrar alım-satımı oluşturuyor. Onu yüzde 18,9 ile hırsızlık takip ediyor. Üçüncü sırada ise yüzde 9,1 oranı ile vergi ve gümrük kaçakçılığı var. Son yıllarda araba hırsızlığı ile alakalı da artan suçların önüne geçmek için Polonya ve Litvanya ile daha kapsamlı anlaşmalar yapılmıştı. CİHAN
06 Ekim 2015 16:23
DİĞER HABERLER