Alsancaktaki silahlı kavga

Alsancaktaki silahlı kavga -İzmirde geçen yıl şubat ayında 2 kişinin ölümü, 2 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan silahlı kavgayla ilgili 5 sanıklı davaya devam edildi
İZMİR (A.A) - İzmirde geçen yıl şubat ayında Esat Beşok ile İdris Turşakın ölümü ve 2 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan silahlı kavgayla ilgili davaya devam edildi.
     İzmir 5. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanıklar Yasin C. ve Hakan U. ile tutuksuz yargılanan H.E. ve tarafların avukatları katıldı.
     Adliye dışında ve mahkeme salonunun etrafında geniş güvenlik önleminin alındığı davada E.D. tanık olarak dinlendi.
     Ölen İdris Turşakın avukatı Mehmet Korkut, olayın başlangıcını gösteren görüntü kaydında Turşaka yapılan saldırının göründüğünü, bu nedenle görüntü kaydının netleştirilmesini istediklerini söyledi.
     Suçun iştirak halinde işlendiğini savunan avukat Korkut, Duruşmada dinlenen tanık E.Dnin beyanları ile emniyet ifadesi çelişmektedir, kabul etmiyoruz dedi.
     Tutuklu sanıklar Yasin C. ve Hakan Unun avukatları tahliye talebinde bulundu.
     Mahkeme heyeti, çözümü istenen görüntülerin saat ve dakikasının avukat Mehmet Korkut tarafından mahkemeye bildirilmesine, duruşmaya gelmeyen tanıkların bir sonraki celseye zorla getirilmelerine, gıyabi tutuklu sanık H.Snin aranmasının devamına, tutuklu sanıkların tahliye talebinin reddine karar vererek duruşmayı erteledi.
    
     -Olay-
    
     Alsancaktaki Meksika Sokağı üzerinde geçen yıl 3 Şubatta meydana gelen olayda, 28 yaşındaki Esat Beşok ile Pasaportta bir restoran işleten 34 yaşındaki İdris Turşak, iddiaya göre bir gün önceki kumar organizasyonu nedeniyle tartışmıştı. Silahlı kavgada, Esat Beşok kafasından, Yasin C. ise kolundan yaralanmış, İdris Turşak da öldürülmüştü. Kafede oturan bir kişi de eline isabet eden kurşunla yaralanmış, yaralı Esat Beşok ise 17 gün sonra hayatını kaybetmişti.
     Olayı soruşturan Cumhuriyet Savcısı, Yasin C, Hakan U, H.E, İ.E.T. ve hakkında yakalama kararı bulunan H.S için kasten insan öldürme,kemiklerin kırılmasına sebebiyet verecek şekilde silahla kasten yaralama ve ruhsatsız tabanca taşıma suçlarından müebbet ve 12şer yıl hapis cezası istemiyle ağır ceza mahkemesinde dava açmıştı.
     Davanın önceki celselerinde tutuklu sanıklar H.E. ve İ.E.T. tahliye edilmişti.
    
     Muhabir: Gülcan Kaplan
     Yayıncı: Ramazan Ercan
05 Mart 2013 15:09
DİĞER HABERLER