Alternatif Türkçe Olimpiyatları'nda gözler yabancı öğrenci arıyor

Alternatif Türkçe Olimpiyatları'nda gözler yabancı öğrenci arıyor
Türkçe Olimpiyatları'nın yerine devlet destekli yapılan kültür etkinlikleri, katılım azlığı sebebiyle hüsran yaşıyor.

Türkiye'de yapıldığı dönemde -en son 2013 yılında 140 ülkeden 2000 öğrencinin katılımıyla- gerçekleştirilen, ancak izin verilmediği için artık yurtdışında icra edilen Türkçe Olimpiyatları'nın yerine, devlet desteğiyle AKP'ye yakın UDEF eliyle yapılmaya çalışılan olimpiyatlarda hüsran var.

Anadolu şehirlerinde şu sıralar sessiz sedasız etkinlikler gerçekleştiriliyor. AKP'ye yakın dernek ve kuruluşların yanı sıra Gençlik ve Spor Bakanlığı, TİKA, Yunus Emre Enstitüsü gibi kuruluşların maddi ve manevi desteğiyle alternatif Türkçe Olimpiyatları olarak yapılmaya çalışılan etkinlikler Ağrı, Kütahya, Zonguldak, Kocaeli, Denizli gibi şehirlerde az sayıda vatandaşın katılımıyla görücüye çıktı. 

Son olarak Denizli’de düzenlenen Devlet destekli dil ve kültür organizasyonuna iki elin parmakları kadar yabancı öğrencinin katılması dikkati çekti. 

DENİZLİ

DEVLET DESTEKLİ DİL PROGRAMINDA FİYASKO

Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu ile Pamukkale Uluslararası Öğrenci Derneği tarafından, Denizli Büyükşehir Belediyesi, Merkez Efendi Belediyesi, Denizli Ticaret Odası, TİKA, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı, İHH ve THY gibi bir çok kurumun desteği ile 30 Nisan günü Adalet Parkında etkinlik düzenlendi. Beklentiler oldukça yüksekti. Ancak sonuç beklentilerin tam tersi oldu. 
DENİZLİ

Organizasyona katılan öğrenci sayısı iki elin parmaklarını zor geçti. Toplamda yaklaşık 20 kadar yabancı öğrencinin katıldığı programda belediye görevlileri ile kalabalığın sayısı yüz kişiyi bulmadı. Milyonlarca liralık bütçenin ayrıldığı organizasyon hayal kırıklığına yol açarken etkinlik ulusal ve yerel basında da haber olarak yer almadı.

DİĞER ŞEHİRLERDE DE FARKLI DEĞİL

Bu yıl birçok Anadolu şehrinde yapılan etkinliklerde protokol ve siyasilerin yoğun katılımına rağmen vatandaşların ilgisizliği dikkati çekiyor.

MUĞLA



ZONGULDAK

Salonun boş olduğu etkinlikte katılımın düşük olması dikkati çekiyor..



Zonguldak'ta salon maalesef dolmadı

 ZONGULDAK

SAMANYOLUHABER.COM

06 Mayıs 2016 12:26
DİĞER HABERLER