ANKA buldu, Kobra vurdu

ANKA buldu, Kobra vurdu
Tunceli'de insansız hava aracı ANKA'nın keşif ve gözetleme uçuşunda PKK'lı teröristlerin yerlerini tespit etmesinin ardından bu bölgeler Kobra helikopterler tarafından ateş altına alınıp, bombalandı.

Türk Havacılık ve Uzay Sanayi tarafından üretilen Türk İHA'sı olan ve geçen hafta Elazığ'da hizmete sokulan ANKA, Tunceli'de kırsalında uçuş gerçekleştirdi. Kentin dağlık bölgesinde keşif ve gözetleme uçuşu yapan ANKA, Munzur Vadisi içindeki yerleşim yerlerinin bulunmadığı Bali Deresi ile Venk Köprüsü arasındaki bölgede canlı tespit ederek, koordinatları Elazığ'daki 8'inci Kolordu Komutanlığı'na bildirildi. Elazığ'a aktarılan koordinatlar anında Tunceli Jandarma Komutanlığı'ndaki birliklerle paylaşılmasıyla, bölgeye 2 Kobra tipi taarruz helikopteri sevk edilerek, koordinatları belirlenen bölgeyi yoğun ateş altına aldı. Yaklaşık bir saat süren bombalandırmanın ardından yarın sabah bölgeye kara birliklerin de sevk edileceği öğrenildi.

KARAYOLU TRAFİĞE KAPATILDI

Tunceli-Ovacık karayolunun geçtiği Munzur Vadisi içinde bombalanan alanın karayoluna yakın olması nedeniyle sivil insanların zarar görmemesi için jandarma ekipleri, karayolunu bombardımanın yapıldığı saatlerde çift yönlü olarak trafiğe kapattı. Yaklaşık bir saat kapatılan yol bombardımanın sona ermesiyle birlikte tekrar trafiğe açıldı.

DHA

08 Şubat 2016 22:41
DİĞER HABERLER