Ankara'daki patlama ile ilgili yayın yasağı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talebi üzerine Ankara 6. Sulh Ceza Hakimliği, Ankara'da meydana gelen patlama ile ilgili olarak yayın yasağı kararı verdi. Savcılık Sulh Ceza Hakimliği'ne gönderdiği talepte sosyal medya dahil olmak üzere her türlü haber, röportaj ve eleştirinin yasaklanmasını istedi. Hakimlik, savcılığın bu talebini kabul etti.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Bürosu Ankara'da meydana gelen patlama ile ilgili olarak Ankara 6. Sulh Ceza Hakimliği'ne yayın yasağı talebinde bulundu. Savcılık Sulh Ceza Hakimliği'ne gönderdiği talepte medya organlarında yapılan yayınlarda olaya iştirak etme şüphesi bulunan kişilerin, bulundukları şehirlerin ve kullandıkları araçların bilgilerinin yayınlayarak olayın aydınlatılmasının, şüphelilerin yakalanmasının ve kamu düzenin bozulma riskinin meydana geldiğini belirtti. Savcılık, toplum sağlığının, milli güvenlik, kamu düzeni ve kamu güvenliği ve toprak bütünlüğünün korunması nedeni ile soruşturma tamamlanıncaya kadar dosya kapsamı hakkında yazılı görsel ve sosyal medya ile internet ortamında faaliyet gösteren medyada her türlü haber, röportaj, eleştiri ve yayınlarının yapılmasının yasaklanmasını talep etti.

Başsavcılığın talebini kabul eden Ankara 6. Sulh Ceza Hakimliği her türlü haber, röportaj ve eleştiri ile ilgili olarak yayın yasağı kararı verdi. Karara 7 gün içerisinde itiraz edilebilecek.

Daha önce yine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talebi üzerine Ankara 2. Sulh Ceza Hakimliği, şüphelilerin ifadelerini içeren tutanak ile bilirkişi raporları ve adı geçenlerin hazır bulunmaya yetkili oldukları diğer adli işlemelere ilişkin tutanaklar haricinde müdafilerin dosyayı incelemesi ve dosyadan örnek alma yetkisinin kısıtlanmasına karar vermişti.

Ayrıca patlamanın olduğu gün Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan'ın söz konusu olayla ilgili olarak RTÜK geçici yayın yasağı kararı vermişti. CİHAN
14 Ekim 2015 20:32
DİĞER HABERLER