"Ankara Karayolu Trafik Güvenliği Eylem Planı

"Ankara Karayolu Trafik Güvenliği Eylem Planı Koordinasyon Kurulu Toplantısı"
ANKARA (A.A) - "Ankara Karayolu Trafik Güvenliği Eylem Planı Koordinasyon Kurulu Toplantısı", Vali Alaaddin Yükselin başkanlığında gerçekleşti.
     Ankara Valiliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Yüksel, Valilikteki toplantıda, trafik kazalarının sebep olduğu toplumsal ve ekonomik kayıpların ciddi boyutlara ulaştığını belirtti.
     Sorunun ulusal ve uluslararası düzeyde ilgili tüm kurum ve kuruluşlarla işbirliği içinde ele alınması gerektiğini ifade eden Yüksel, bu kapsamda hazırlanan Karayolu Trafik Güvenliği Eylem Planının, Başbakanlık Genelgesi ile yürürlüğe girdiğini hatırlattı.
     Kurulun gerçekleştireceği toplantılarla bu plan doğrultusunda Ankarada yapılacak çalışmaları gözden geçireceğini bildiren Yüksel, şunları kaydetti:
     "Ulaşım konusunu halletmiş bir Ankara, dünya şehri tanımında büyük bir adım daha atmış olacaktır çünkü ulaşım sektörünü, kalkınmasına esas almayan hiçbir kalkınma hamlesinin elbette başarı şansı yoktur. Ankara sektörel kalkınmasında tercihlerini doğru yapmıştır ve hedefleri bellidir. Ankarayı bir dünya markası yapmak mutlak hedefimizdir. Yapılan her hizmetin insan odaklı olması ilkesi gereği, ulaşım hizmetlerinin de insan hayatını kolaylaştırması gerekmektedir. Bu bağlamda trafik konusunun insanların hayatını kolaylaştırması hususunda devletimize ve de halkımıza önemli görev ve sorumluluklar düşmektedir."
     Toplantıya, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, İl Jandarma Komutanı Ali Osman Gürcan, İl Emniyet Müdürü Vekili Mahmut Azmaz, kamu kurum ve kuruluşları üst yöneticileri, üniversite temsilcileri ve STK başkanları katıldı.
    
     Muhabir: Şenay Ünal
     Yayıncı: Eda Ay
03 Mayıs 2013 15:50
DİĞER HABERLER