"Ankara Rüzgarı: Gençlerbirliği" konferansı

"Ankara Rüzgarı: Gençlerbirliği" konferansı -Ankara Kulübü Derneği Genel Başkanı Özaslan: "Başkentlilerin en büyük özlemlerinden biri, Gençlerbirliğinin Spor Toto Süper Lig Kupasını Ankaraya getirmesidir"
ANKARA (A.A) - Ankara Kulübü Derneği Genel Başkanı Dr. Metin Özaslan, başkentlilerin Spor Toto Süper Lig Kupasının özlemini yaşadıklarını söyledi.
     Ankara Kulübü Derneği tarafından Abidinpaşa Köşkünde "Ankara Rüzgarı: Gençlerbirliği" konulu konferans düzenlendi. Konferansın açılış konuşmasını yapan Özaslan, Gençlerbirliğinin kuruluşunun 90. yılını kutladığını hatırlattı.
     Gençlerbirliğinin Cumhuriyete ve Ankaranın başkent oluşuna yaşıt bir takım olduğuna vurgu yapan Özaslan, "Kırmızı-siyahlı ekip, başkentin en önemli markalarından birini oluşturmaktadır. Başkentlilerin en büyük özlemlerinden biri, Gençlerbirliğinin Spor Toto Süper Lig Kupasını Ankaraya getirmesidir" diye konuştu.
     "Ankara Rüzgarı-Gençlerbirliği Tarihi" kitabının yazarı Tanıl Bora ise başkent temsilcisinin kuruluşu hakkında katılımcılara bilgi verdi.
     Gençlerbirliğinin kuruluşunun küçük çaplı bir öğrenci isyanına dayandığını anlatan Bora, "Ankara Atatürk Lisesinin bir grup öğrenci, kendilerini okul takımına almayan beden eğitimi öğretmenlerine bozuk atıyor ve bugüne kadar ulaşan Gençlerbirliğini kuruyor" dedi.
     Bora, Gençlerbirliğinin renklerinin seçimi konusunun ise iki rivayete dayandığını ifade ederek, şöyle konuştu:
     "Bir rivayete göre, kulübün ilk futbolcuları Karaoğlan Çarsısına gidiyorlar ancak sadece kırmızı ve siyah kumaş bulabiliyorlar. Onlardan forma yapıyorlar. Daha romantik başka rivayette de futbolcuların ilk çıktıkları maçta, baş kaldırdıkları öğretmenlerine hürmet ifadesi olarak Ankara gelinciklerinden bir buket hediye ettikleri anlatılır. Kırmızı-siyahın bir de böyle hikayesi var."
    
     Muhabir: Halil İbrahim Avşar
     Yayıncı: Hüseyin Doğru
13 Nisan 2013 19:30
DİĞER HABERLER