Ankara'da esrarengiz patlama, Valilik'ten açıklama

Ankara'da esrarengiz patlama, Valilik'ten açıklama
Ankara'nın büyük bölümünde duyulan ve sebebi belirlenemeyen esrarengiz patlama paniğe neden oldu.
Ankara'nın Yenimahalle ilçesi, Batıkent-Ostim civarında saat 13.30 sıralarında bir patlama sesi duyuldu. Patlama sesi nedeniyle endişeye kapılan çok sayıda vatandaş durumu polise ihbar etti. İhbar üzerine bölgedeki asayiş ve karakol ekipleri uyarıldı. Hastane polisleriyle irtibata geçildi. Gelen çok sayıda ihbara yetişmeye çalışan ekipler, bulunduğu bölgeleri adeta sokak sokak kontrol etti.

VATANDAŞLAR SOSYAL MEDYADAN KAYNAĞINI SORDU

Patlama sesini duyan bazı vatandaşlar ise sosyal medya hesaplarından, 'Patlama sesi nerden geldi?', 'Ankara Batıkent tarafında çok şiddetli patlama oldu. Sebebini bilen var mı?' şeklinde yorumlar paylaştı. Bazı bilinçsiz kullanıcıların ise Ostim'de gerçekleşen eski patlama fotoğraf ve bilgilerini paylaşması polise zor anlar yaşattı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerin yaklaşık iki saat süren kontrolleri sonucunda patlamanın kaynağına ulaşılamadı. Olayla ilgili araştırma sürüyor.

VALİLİKTEN PATLAMA AÇIKLAMASI

Ankara Valiliği, başkentin birçok yerinde duyulan şiddetli patlama sesine ilişkin bir açıklama yaptı. Valilik tarafından yapılan basın açıklamasında şu ana kadar güvenlik birimleri, 112 ve 155 hatlarına herhangi bir ihbarın ulaşmadığı belirtilerek şöyle denildi: "Sosyal medyada ve bazı internet sitelerinde Ankara ilimizde bir patlama olduğuna dair haberler yer almaktadır. Şuana kadar güvenlik birimlerimize, 112 ve 155 hatlarımıza herhangi bir ihbar ulaşmamıştır. Konu ile ilgili bir gelişme olduğu takdirde Valiliğimizce açıklama yapılacaktır. Kamuoyuna saygı ile duyurulur."
25 Kasım 2015 17:48
DİĞER HABERLER