Ankara'dan Salih Müslim'e 3 net uyarı!

Ankara'dan Salih Müslim'e 3 net uyarı!
PKK’nın Suriye’deki uzantısı PYD’nin Lideri Salih Müslim, bir ay içinde iki kez Türkiye’ye geldi. Müslim ile Kürt konferansı ve PKK meselesi görüşüldü.

Ankara, önemli mesajlar verdiği Müslim’den PKK ile arasına mesafe koymasını, Suriye Lideri Beşar Esed’le diyaloğu tamamen koparmasını ve Suriye Ulusal Koalisyonu’yla barışmasın istedi. Suriyeli Kürt Lider ise Türkiye’ye Suriye’de yaşanan son gelişmelerle ilgili bilgi verdi. Akşam'ın haberine göre,  ziyarette Müslim’in 26 Temmuz’daki ziyareti sonrasında yaşanan gelişmeler ışığında Suriye’deki durum ele alındı. 

ANKARA ÜÇ NET MESAJ VERDİ

Müslim’e dün üç önemli mesaj verildi:

 1-Bir süredir Suriye Ulusal Koalisyonu ve Özgür Suriye Ordusu’ndan bağımsız hareket etmeyi seçen PYD’nin muhalefetle barışması ve bu doğrultuda koordineli hareket etmesi. Bu doğrultuda Müslim’den muhalefet ile tam olarak barışması gerekirse Türkiye’nin bunun için aracı olabileceği anlatıldı. 

 2- Müslim’in Esed yönetimi ile ilişkisini tamamen kesmesi. PYD, muhalefet safında görünse de, zaman zaman PYD’nin bazı kollarının Esed güçleri ile işbirliğine gittiği biliniyor. Bu nedenle Özgür Suriye Ordusu ile PYD güçleri arasında büyük bir güvensizlik ortamı bulunuyor. 

3- Müslim’in PYD ile PKK arasına mesafe koyması ve PYD’nin elde ettiği silahların hiçbir biçimde PKK’nın eline geçmemesi. Kürt konferansı konusunda ise Müslim’den “özerklik konusundaki yaklaşımına dikkat etmesi” istendi.

14 Ağustos 2013 10:27
DİĞER HABERLER