Antalya Emniyeti'ne düzenlen operasyonun kaynağı ortaya çıktı

Antalya Emniyeti'ne düzenlen operasyonun kaynağı ortaya çıktı
Antalya'da istihbarat polislerine yönelik düzenlen operasyonun kaynağı ortaya çıktı. Soruşturma dosyasının havuz medyasının 18 Mart 2014 tarihinde yayımladığı 'dinleme listesi' isimli haberleri ihbar kabul edilerek hazırlandığı ortaya çıktı.

Terör örgütü PKK'nın Amanos yapılanmasını çökerten ekibe yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan polislerin sayısı 14'e çıktı. 

Operasyonda daha önce eski İstihbarat Şube Müdürü şuan İl Emniyet Müdür Yardımcısı olan Yavuz Bölek ile birlikte, 3. sınıf Emniyet Müdürü Bülent Elaldı, 4. sınıf Emniyet Müdürü Gökhan Tayuk, komiserler İsa Yıldırım, Asım Demirel, Rüştü Çetinkasap, Şenol Oral, polis memurları Süleyman Çark, Adem Tiyekli, Tuğba Özeser, Nihat Yalçındağ, İsa Başarı, Mehmet Durmaz gözaltına alınmıştı. Bunlarla birlikte Diyarbakır'da gözaltına alınan soyadı öğrenilemeyen Tuğba isimli polisle birlikte gözaltı sayısı 14 oldu. Öte yandan polislerin ifade verme işlemleri de devam ediyor. İfadelerde müvekkillerinin yanında bulunan avukatlar emniyet çıkışında ailelerle bir araya geldi. Burada kısa bir açıklama yapan Avukat Osman Yengil, suçlamaların 2011-2012 yılları arasında yapılmış olan istihbarı amaçlı dinleme çalışmalarıyla ilgili olduğunu söyledi. 

18 Mart 2014 tarihinde Star ve Sabah gazetelerinde yayımlanan haberlerin ihbar kabul edildiğini belirten Yengil, "Bu operasyonda dosyada benim görebildiğim, elle tutulur her hangi bir delil yok. Bütün yapılmış olan dinleme çalışmalarının hepsi mahkeme kararına dayanarak ve mevzuata uygun yapılmış olmasına karşın, sanki bunların içerisinde yasa dışı bir faaliyet varmış gibi lanse edilmeye, algı oluşturmaya yönelik bir çalışma dosyadan ibaret. İçerideki müvekkillerin hepsine sorulan soruların ortak yanı ve tarafı kısaca özet olarak; Görevinizi neden layıkıyla yaptınız? Niye üzerinize düşen yasal sorumlulukları yerine getirdiniz? Demek gibi bir netice çıkmakta. Fakat neticede baktığımızda görevini hakkıyla ifade etmiş olan insanlar var karşılarında. Soracakları hiçbir soruya da cevap vermekten imtina edemeyecek, bu konuda yasa dışı her hangi bir faaliyette bulunamayacak bu insanlar. Bu sebepten dolayı suçlamaların tamamı komedi." dedi. 

Gerçeklerin yasal prosedürlerin dışında yapıldığını, suç oluşturulmaya çalışıldığını belirten Yengil, görevini hakkıyla yapmış olan insanlara suç isnadı yapılmaya çalışıldığını ifade etti. Operasyonların gündemi değiştirmek için yapıldığını belirten Yengil, "Sanırım gündemi değiştirmek için, sanki bütün emniyet içerisinde böyle bir yapılanma varmış gibi izlenimini oluşturmak için İstanbul, İzmir, Ankara ve Adana'da yapıldı. Niye Antalya'da yapılmış olmasın. Yarın neden başka bir ilde yapılmış olmasın. İmajını vermek için sırasıyla memleketin değişik yerlerindeki iller seçilerek seçmece bir düzenleme getirilmekte. Bundan dolayı suç isnatları yerinde değil. Hukuki değil, keyfi. Bizim netice olarak hukukçu olarak gördüğümüz yarın hakkıyla adaletin uygulanacağı bir hakim karşısında bu suçlamaların tamamı güneş karşısında buzun eridiği gibi eriyip gidecek." ifadelerini kullandı.

"2011'DEKİ DİNLEMEYİ YEREL SEÇİME MAL ETMİŞLER"

Dosyadan bazı örnekler veren Yengil, bir olayı şöyle anlattı: "Benim müvekkilim açısından bazı polis memurlarını dinleme suçlaması var. CHP il başkanını dinlemeyle alakalı suçlama var. Orada enteresan bir durum var. CHP il başkanıyla alakalı 2011 yılında yapılmış olan dinleme çalışması mahkeme kararıyla. CHP il başkanı şikayet dilekçesinde yapılmış olan çalışmanın kendisine yaklaşan yerel seçimlerden dolayısıyla yapılmış, alınmış bir karar olabileceği iddiasından bulundu. Fakat 2011 yılında yapılmış olan bu dinleme çalışması bizim bildiğimiz Türkiye'de 2009 yılında ve 2014 yılında yerel seçimler yapıldı. 2011 yılında yapılan dinlemenin 2009 ve 2014 yılında neresini etkilemek için yapıldığı izahtan varestedir. Suçlama kabul edilemez. Tamamen şahısların algı operasyonundan kaynaklanan suçlamalar."

"BIRAKIN HARAMI, ŞÜPHELİ BİLE YEDİRMEDİM"

Operasyonda gözaltına alınan Eski İstihbara Şube Müdür Yardımcısı Bülent Elaldı'nın babası ve annesi de emniyete gelerek durum hakkında avukatlardan bilgi aldı. Basın mensuplarına açıklama yapan baba Pevril Elaldı, Kırıkkale'den geldiklerini, çocukların durumu kendilerini üzdüğünü söyledi. Baba Elaldı, "Şu bayram sevineceğimiz yerde, çocuklar bizi ziyaret edeceği yerde. Biz onlara böyle bir durumda üzüldük gerçekten. İnşallah hayırlara vesile olur. Adalet inşallah hayırlara tecelli eder. 27 yıl makine kimyada çalıştım. Bırakın haramı da şüpheli bile yedirmedim. Bir tane engelli çocuğum var. Bir baba olarak memlekete hayırlı olsun diye, bir faydası olsun diye yetiştirdik. Türk adaletine güveniyoruz inşallah." dedi. 

Anne Emine Elaldı, "Benim oğlum hırsızlık yapmadı. Rüşvet yemedi. Bir suçu yok. Benim oğlumu bıraksınlar. Kırıkkale'den nasıl geldiğimi bilemedim. Benim oğlumun suçu yok." ifadelerini kullandı.

CİHAN

 

29 Eylül 2014 23:31
DİĞER HABERLER