Antalya İhracatçılar Birliği Başkanı Satıcı:

Antalya İhracatçılar Birliği Başkanı Satıcı: -Son dönemlerde Finikede faaliyet gösteren doğal taş ocakları ve sektörün ihracatçılarına yönelik çıkan olumsuz haberler, gerçeği yansıtmamaktadır
ANTALYA (A.A) - Antalya İhracatçılar Birliği Başkanı Mustafa Satıcı, Son dönemlerde Finikede faaliyet gösteren doğal taş ocakları ve sektörün ihracatçılarına yönelik çıkan olumsuz haberler, gerçeği yansıtmamaktadır dedi.
     Başkan Satıcı, yaptığı yazılı açıklamada, doğal taş grubunun, birlik çatısı altında yıldızının son dönemde parladığını kaydetti. Doğal taş sektöründe birliğe üye yaklaşık 200 ihracatçı olduğunu belirten Satıcı, geçen yıl bu alanda yapılan ihracatın da 150 milyon dolara yaklaştığına işaret etti.
     Birlik bünyesinde faaliyet gösteren Madencilik Sektörü Çalışma Komitesinin her hafta düzenli olarak toplandığını ve gelecek planlaması yaptığını ifade eden Satıcı, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:
     Gelinen noktada, doğal taş sektörü hem yarattığı istihdam hem de sağladığı büyük döviz girdisi ile ülke ekonomimize büyük fayda sağlamaktadır. Son dönemlerde Finikede faaliyet gösteren doğal taş ocakları ve sektörün ihracatçılarına yönelik çıkan olumsuz haberler, gerçeği yansıtmamaktadır. İhracatçı üyelerimizin işlettikleri ocaklar, yasal sınırlar dahilinde ve kendilerine tanınan yetkiler çerçevesinde faaliyet göstermekte olup, çevreye ve doğaya karşı azami hassasiyet gösterilerek çalışmalar yürütülmektedir. Ülkemize milyonlarca dolar ihracat girdisi sağlayan ve bölgede binlerce kişiye istihdam olanağı sunan doğal taş sektörünün gelişiminin gerçek dışı ithamlarla durdurulması, ülkemiz adına önemli bir kayba neden olacaktır.
    
     Muhabir: Yusuf Karadağ
     Yayıncı: Güç Gönel
02 Nisan 2013 14:29
DİĞER HABERLER