Arınç’tan o sözlere açıklama

Arınç’tan o sözlere açıklama
Bülent Arınç, HDP'li Nursel Aydoğan'a yönelik ‘Hanımefendi sus, bir kadın olarak sus’ sözleriyle ilgili bir açıklama yaptı.

Meclis’in olağanüstü toplantısı sırasında kürsüde konuşurken HDP’ye yüklenen Arınç’a, HDP sıralarından cevap gelmişti. Gelen tepkilere karşı Arınç, sert bir üslupla HDP sıralarını susturmaya çalıştı. Tansiyonun yükseldiği o anlarda Arınç, HDP’li Nursel Aydoğan’ın gösterdiği tepkiye, ‘Hanımefendi sus, bir kadın olarak sus’ diye bağırdı.

Sosyal medyada çok konuşulan konular arasına giren bu olay sonrası Arınç, kendi sosyal medya hesabı üzerinden konuyla ilgili bir açıklamada bulundu.

MECLİS DİSİPLİNİ GEREĞİ ‘SUS’ DEDİM

Twitter hesabından açıklamalarda bulunan Bülent Arınç, “Yüce Meclis çatısı altında görev yapan hiçbir sayın milletvekiline sözlü veya fiili müdahalede bulunmak tarzım değildir ancak konuşmam sırasında ısrarla müdahalede bulunan bir kadın milletvekiline, ‘Hanımefendi sus. Bir kadın olarak sus’ demek, Meclis disiplini gereği söylenmiş sözdür” ifadesini kullandı.

Arınç, şunları kaydetti: “Yüce Meclis çatısı altında görev yapan hiçbir sayın milletvekiline sözlü veya fiili müdahalede bulunmak tarzım değildir. Ancak konuşmam sırasında ısrarla müdahalede bulunan bir kadın milletvekiline “Hanımefendi sus. Bir kadın olarak sus’ demek, Meclis disiplini gereği söylenmiş sözdür. HDP milletvekilleri şov yapıyorlar, hedef saptırıyorlar.”

29 Temmuz 2015 21:29
DİĞER HABERLER