Arıpınar: Deniz Çoban'ın kararını inceledik, örnek olacak bir davranış sergiledi

Arıpınar: Deniz Çoban'ın kararını inceledik, örnek olacak bir davranış sergiledi
Dünya Fair-Play Konseyi Üyesi ve Avrupa Fair-Play Konseyi 2. Başkanı Erdoğan Arıpınar, hata yaptığını açıklayarak hakemliği bırakan Deniz Çoban'ın, örnek bir davranış sergilediğini bildirdi.

Dünya Fair-Play Konseyi ve Avrupa Fair-Play Konseyi'nin Azerbaycan'da düzenlediği kongreye katılmak için Bakü'ye gelen Arıpınar, Cihan Haber Ajansı'na(Cihan) açıklamalarda bulundu.

Verdiği kararlarda hata yaptığını açıklayarak hakemliği bırakan Deniz Çoban'ın örnek bir davranış sergilediğini belirten Arıpınar, "Hakikaten insani bir şey. Yüreğinden kopmuşta gelmiş. Bugüne kadar bir çok politikacı var. Çıkıp da ben yanlış yaptım diyen var mı? Herkes doğru yaptım diyor" dedi.

Söz konusu hakemi Fair-Play ödülüne aday gösterdiğini ifade eden Arıpınar, Aralık ayında katılacakları dünya Fair-Play ödülünün değerlendirme toplantısında da Deniz Çoban'ın müdafaasını yapacağını dile getirdi.

Çoban'ın hakemliği bırakmaması halinde ödül için aday gösterilemeyeceğini vurgulayan Arıpınar, "O düdüğü bırakmasaydı,' Ben devam edeceğim hataya' demektir. Bizin dinimizde de öyle. Sen af dilersen, hata ettiğini söylersen Allah af edicidir. Yok ben istediğimi yapıyorum dersen af maf yok.Hiç bir yerde yok." dedi.

Geçen sene de Selçuk Üniversitesi ve Abdullah Kiğılı'nı Fair-Play ödülü için aday gösterdiğini hatırlatan Arıpınar, bu yıl artık onların ikisinin de ödül kazandığını ve ödüllerinin bu günlerde verileceğini bildirdi. CİHAN
07 Ekim 2015 18:23
DİĞER HABERLER