'Artık yurtdışına çıkamazlar'

ABD’deki Zarrab davası deyim yerindeyse 17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonu ile ‘pişti’ oldu. SPK eski Başkanı Cansızlar, ABD’deki iddianamede adı geçen 3 bakanın ülke dışına çıkamayacağını iddia etti.
İran asıllı Reza Zarrab, ABD’ye giriş yaparken, kara para aklama, dolandırıcılık ve İran’a uygulanan ambargoları delme suçlarından tutuklanmıştı. New York Güney Bölge Başsavcısı Preet Bharara tarafından hazırlanan dosyada birçok Türk yetkilinin de adı geçiyor. Daha önce benzer suçlara cezalar yağmıştı. Meydan Gazetesi'nin haberine göre yaşanan bu gelişmelerin uluslararası camiada olumlu karşılanmayacağını ifade eden eski Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı Doğan Cansızlar, “Türkiye’ye bir ambargo olmaz ama finans camiası olumlu karşılanmaz ve ülkenin saygınlığına gölge düşürür, bu da yabancı yatırımcıyı kaçırır” dedi.

Reza Zarrab’ın Türkiye’ye iadesinin yapılmayacağını ifade eden Cansızlar, “ABD’de yargı süreci devam ettiğini için Zarrab’ın Türkiye’ye gönderileceğini düşünmüyorum. Reza Zarrab 3 ülke vatandaşı, bunlardan biri de Türkiye. Türkiye, yargılanmaları için vatandaşlarını dışarıya göndermiyor” dedi. Dosyada adı geçen eski bakanların yurtdışına çıkamayacaklarını söyleyen Cansızlar, “Adı geçen eski bakanların yurtdışı çıkışlarında sıkıntı olur, çıkacaklarını da sanmıyorum” ifadelerini kullandı.

MEYDAN

27 Mayıs 2016 11:54
DİĞER HABERLER