Artış gösteren hırsızlık olayları Meclis gündemine taşındı

Ankara ve İstanbul başta olmak üzere son dönemde Türkiye genelinde artış gösteren hırsızlık olayları Meclis gündemine taşındı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından cevaplanması istemiyle Meclis Başkanlığı'na soru önergesi veren CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Ankara'da son bir haftada hırsızlık olaylarına karıştığı iddia edilen 26 şüpheliden 8'inin tutuklandığı haberlerinin basına yansıdığını hatırlattı.

Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekiplerinin, teknik ve fiziki çalışmalar sonucunda son bir haftada hırsızlık olaylarına karışan 26 şüpheliyi tespit edilen adreslerde yakaladığını ve bu şüphelilerin 8 ev, 2 iş yeri, 12 otomobil ve 16 açıktan hırsızlık olmak üzere toplam 38 hırsızlık olayına karıştıklarının belirlendiğini anlatan Tanrıkulu, "Yakalan şüphelilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda, çalınan çok sayıdaki ziynet eşyasının, dizüstü bilgisayarın, LCD televizyonun ve cep telefonunun sahiplerine teslim edildiği, ayrıca çalıntı oldukları tespit edilen 2 adet av tüfeğinin, bir adet tabancanın ve 4 adet kuru sıkı tabancanın ele geçirildiği basına yansıyan haberler arasındadır." dedi.

Bu bağlamda Tanrıkulu, şu soruları yöneltti:

İstanbul'da 20-28 Temmuz 2015 tarihleri arasında kaç hırsızlık olayı yaşanmıştır?

Yaşanan hırsızlık olayları sonrasında kaç kişi gözaltına alınmıştır?

Yaşanan hırsızlık olayları sonrasında kaç kişi tutuklanmıştır?

İstanbul'da 20-28 Temmuz 2015 tarihleri arasında yaşanan hırsızlık olaylarının ev, iş yeri, otomobil ve açıktan hırsızlık olmak üzere dağılımı nedir?

İstanbul'da 20-28 Temmuz 2015 tarihleri arasında yaşanan hırsızlık olaylarında çalınanlar nelerdir?

Yakalanan şüphelilerin ilgili adreslerinde aramalar yapılmış mıdır? Yapılmışsa, çalıntı olduğu tespit edilenler nelerdir? Çalıntı mallar sahiplerine teslim edilmiş midir?

2002-2015 yılları arasında 28 Temmuz tarihi itibariyle Türkiye genelinde illere göre kaç hırsızlık olayı yaşanmıştır?

2002-2015 yılları arasında 28 Temmuz tarihi itibariyle Türkiye genelinde illere göre yaşanan hırsızlık olayı sonucu kaç kişi gözaltına alınmıştır?

2002-2015 yılları arasında 28 Temmuz tarihi itibariyle Türkiye genelinde illere göre yaşanan hırsızlık olayı sonucu kaç kişi tutuklanmıştır?

2002-2015 yılları arasında 28 Temmuz tarihi itibariyle Türkiye genelinde illere göre yaşanan hırsızlık olaylarının ev, iş yeri, otomobil ve açıktan hırsızlık olmak üzere dağılımı nedir?

2002-2015 yılları arasında 28 Temmuz tarihi itibariyle Türkiye genelinde illere göre yaşanan hırsızlık olaylarında çalınanlar nelerdir? Yakalanan şüphelilerin ilgili adreslerinde aramalar yapılmış mıdır? Yapılmışsa, çalıntı olduğu tespit edilenler nelerdir? Çalıntı mallar sahiplerine teslim edilmiş midir?

2002-2015 yılları arasında 28 Temmuz tarihi itibariyle Türkiye genelinde illere göre yaşanan hırsızlık sebebiyle Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Bürolarına yapılan başvuru sayısı kaçtır? En çok başvuru yapılan 10 il hangisidir?

Türkiye genelinde illere göre son yıllarda yaşanan hırsızlık olaylarında artış olmasının sebebi nedir?

AKP Hükümeti'nin son 12 yılda uygulamış olduğu ekonomik ve sosyal politikaların bir sonucu olarak mı toplumda hırsızlık, gasp vb. olaylarda artış olmuştur? Konu ile ilgili olarak acil tedbir alınacak mıdır? CİHAN
07 Ağustos 2015 11:02
DİĞER HABERLER