Ünlü Halk Ozanı Aşık Veysel Şatıroğlu'nun torunu Sebahattin Şatıroğlu, dedesinden yadigar sazının telleri, kiraz ağacından kendi yaptığı tezene, saat ve piposu gibi özel eşyalarının da bulunduğu anıları, ölümünün 43. yılında Ankara'da ilk kez sergiliyor. Torun Şatıroğlu, "Çok mutluyum çünkü her insana böyle bir dede nasip olmaz. Dedem birdeliği, insanı, doğayı, toplumu seven bir insandı." dedi.
Kavaklıdere'deki Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi Aliye Berger Sergi Salonu'nda 31 Mart gününe kadar görülebilecek özel koleksiyon 'Öldü Veysel Ölmez Oldu' adı ile sergileniyor.
Sergide; ilk kez Âşık Veysel'in plakları, mektupları, adına yazılan kitaplar, aile fotoğrafları, hayranlarından gelen mektuplar ve şiirler, eserlerinin yazıldığı sayfalar, sağlığında ve ölümünden sonraki gazete haber küpürleri ile kiraz ağacından kendi yaptığı tezene, sazının telleri, saati, piposuna kadar birçok kişisel eşyası ve belge bulunuyor.
Aşık Veysel'in torunu Sebahattin Şatıroğlu, dedesinin sevenlerine yönelik böyle bir sergiyi düzenlediğini belirterek, babası Ahmet tarafından toparlanan özel eşyaların, gelecek kuşaklara aktarılması için kendisine verildiğini dile getirdi. Sebahattin Şatıroğlu, "Çok mutluyum çünkü her insana böyle bir dede nasip olmaz. Dedem birdeliği, insanı, doğayı, toplumu seven bir insandı. Gelecek kuşaklara öğütler veren toprak sevgisini aşılayan bir ozan olduğundan dolayı çok mutluyum." dedi.
Şatıroğlu, dedesi ile bakkala gitmeyi çok sevdiğine işaret ederek, köy çeşmesinin yanındaki su akarlarının üzerinden atlamalarıyla ilgili anısını da paylaştı.
Cihan CİHAN