Asiltürk: Perde arkasında İsrail ile yan yanalar

Asiltürk: Perde arkasında İsrail ile yan yanalar
Saadet Partisi Malatya İl Başkanı Mehmet Asiltürk, Mavi Marmara Gemisi'ne düzenlenen saldırıya ilişkin davada İsrail'li komutanlarla ilgili kırmızı bültenin Adalet Bakanlığı tarafından İnterpol'e gönderilmemesi tepki gösterdi. Asiltürk, "Normalde Müslümanlara ve Türkiye vatandaşlarına 'sanki İsrail'e düşmanmış gibi' görünen insanların perde arkasında İsrail ile yan yana olduğunu göstermiştir." dedi.

Mehmet Asiltürk, yaptığı açıklamada, AK Parti hükümetinin kamuoyuna ve İslam alemine İsrail karşıtlığı görüntüsü sergilediğini ancak perde arkasına İsrail'e destek olduğunu belirtti. Mavi Marmara Gemisi'ne yapılan saldırı davasında çıkarılan kırmızı bülten kararının Adalet Bakanlığı tarafından İnterpol'e gönderilmemesini anımsatan Asiltürk, bununla birlikte İsrail uçaklarının Türkiye'deki üstlerde yakıt ikmali yaptığını vurguladı.

Asiltürk, şöyle devam etti: "Cumhurbaşkanı Erdoğan, hatırlarsınız 'One munite' çıkışı yaptı. Ancak hemen ardından 'ben bu sözleri moderatöre söyledim' diye açıklama yaptı. Buna karşın İsrail'e posta konulduğu gibi lanse edilerek seçim propagandası olarak kullanıldı. Günümüzde ise İsrail ablukası ve zulmü altındaki Gazze'ye yardım götüren ve içinde farklı ülkelerden insanların olduğu Mavi Marmara gemisinde uluslararası sularda Türk bayrağı çekiliyken, saldırı anında karşılık verilemedi. 10'ü Türk 17 kişinin şehit olunmasına engel olunamadı. Daha sonra bu olayla ilgili şehitlerin açtığı davada, İsrailli komutanlar hakkında kırmızı bülten çıkarılmasına karşın bu karar İnterpol'e gönderilmemiştir. Bir anlamda caniler, katiller, İsrailli komutanlar korunmaktadır. Biz Müslümanız. Şehitlik mertebesinin ne kadar değerli olduğunu biliriz. Geçtiğimiz yıllarda sayın başbakan İsrail başbakanının kendini arayıp özür dilediğini, tazminat verileceğini belirttiğini aktarmıştı. Şehitlerin kanını paraya karşılık adeta pazara çıkaranlar gelinen noktada kendi vatandaşının değil İsrail'in yanında yer almıştır."

İsrail ile Türkiye arasındaki ticaret hacminin son yıllarda arttığına da değinen Asiltürk, "Bizim son yıllarda İsrail ile yaptığımız ticaret hacmimiz 10'a katılmıştır. Normalde Müslümanlara ve Türkiye vatandaşlarına 'sanki İsrail'e düşmanmış gibi' görünen insanların perde arkasında İsrail ile yan yana olduğunu göstermiştir. İsrail uçakları maalesef bugün Türkiye'de yakıt ikmali yapmaktadır. Önceki gün de Dalaman'da bir İsrail uçağının yakıt ikmali yaptığı basına yansıdı. Bu açıkça gösteriyor ki hükümetin söylediği ile gerçek manada yaptıkları tam tersidir. Halen İsrail'e lojistik destek sağlandığını biliyoruz. Biz bunun aslında canlı şahidiyiz. Malatya'nın Akçadağ ilçesine bağlı Kürecik bölgesinde İsrail'in güvenliği için füze radarı konuldu. Radar, İsrail'in güvenliği için olası bir İran saldırısı ve diğer saldırılara karşı önceden haber vermek için kurulmuştu. Artık insanlarımızın bakıp görmeyen gözlerinin, işitip duymayan kulaklarının bir an önce açılmasını temenni ediyoruz. Bir an önce Türkiye vatandaşlarının narkozdan uyanmasını umut ediyorum. AKP adayları gittikleri yerlerde 'tek başına iktidara geldiklerinde yapacakları vaatlerle' propaganda yapıyorlar. Sanki 13 yıldır iktidarda başkası varmış gibi davranıyorlar. Ülkenin hak ettiği yere gelmesi gerekiyor. Türkiye, İslam dünyası için önemli bir yerdir. Bunu bilen haçlı ordusu, kendileri ile işbirliği yapan hükümeti iş başında tutmak için elinden geleni yapıyor. 1 Kasım seçimlerinin hayırlı olmasını diliyorum." sözlerine yer verdi. CİHAN
09 Ekim 2015 15:05
DİĞER HABERLER