"Aşk ve Şiddet" Konferansı

"Aşk ve Şiddet" Konferansı -ŞİDAM Müdürü Prof. Dr. Solak: -"Yakın mesafeden yüzüne bakarak bir insanı öldürmek en zor şey" -"Breivik, dakikalarca onlarca insanı yakın mesafeden öldürdü, olayın bu yönü çözümsüz, mutlaka araştırıl
BOLU (A.A) - Üsküdar Üniversitesi Şiddet ve Suçla Mücadele Uygulama ve Araştırma Merkezi (ŞİDAM) Müdürü Prof. Dr. Adem Solak, "Yakın mesafeden yüzüne bakarak bir insanı öldürmek en zor şey. Breivik, dakikalarca onlarca insanı yakın mesafeden öldürdü, olayın bu yönü çözümsüz, mutlaka araştırılmalı" dedi.
     Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Türkiye Genç Sosyologlar Topluluğu tarafından düzenlenen "Aşk ve Şiddet" Konferasına katılan Solak, Şemdin Sakık, Ogün Samast, Mardin Bilge köyü katliamı sanığı Şıh Mehmet ile profesör annesini öldüren Hukuk Fakültesi öğrencisi Başakın aralarında olduğu mahkumlarla görüştüğünü söyledi.
     Görüştüğü kişilerin ortak özelliğinin geçmişlerinde yaşadıkları travmatik olaylar ile rencide edilmiş adalet duyguları olduğuna dikkati çeken Solak, 2011 yılında Norveçte Anders Behring Breivikin 77 kişiyi katlettiğini hatırlattı.
     Solak, şunları söyledi:
     "Yakın mesafeden yüzüne bakarak bir insanı öldürmek en zor şey. Breivik, dakikalarca onlarca insanı yakın mesafeden öldürdü. Olayın bu yönü çözümsüz, mutlaka araştırılmalı. Barış zamanında insanlık tarihinde bildiğim böyle bir örnek yok."
     Temel kişilik özelliklerinin yüzde 30unun 3, yüzde 70inin ise 6 yaşına kadar tamamlandığına işaret eden Solak, bunların sonraki hayatı ve sevgiyi ciddi şekilde etkilediğini söyledi.
     "12 yaşına kadar sevgiyle mi, nefretle mi büyüdük" diyen Solak, şunları kaydetti:
     "Bunları sorgulama şansımız olsaydı, niye o kız benim sevgimden anlamıyor ya da niye bu adam benim aşkımdan bihaber, bunları çözebilirdik. Çevremizde sevgiden, hoşgörüden, ilgiden, merhametten, şefkatten nasibini almadan büyüyen binlerce insan var. Bunların en az yarısının ciddi psikolojik sorunları var ve bu sorunların temeli çocukluk yıllarına dayanıyor."
    
     Muhabir: Emin Gürbüz
     Yayıncı: Kemal Kaymak
06 Mayıs 2013 18:30
DİĞER HABERLER