Aşure dağıtımında izdiham yaşandı

Sivas'ta düzenlenen birlik aşuresinde yaklaşık 15 bin kişilik aşure dağıtıldı. Sivil toplum kuruluşlarının ortaklaşa düzenlediği programda ay yıldızlı şekilde hazırlanan aşure dağıtımında izdiham yaşandı. Yoğun ilgi nedeniyle aşure dağıtımında vatandaşlar ezilme tehlikesi geçirdi.

12.'si düzenlenen birlik aşuresinde yapılan konuşmalarda birlik ve kardeşlik mesajları verildi. Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi bahçesinde düzenlenen programda Cem Vakfı Başkanı Ali Dağ, Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği Başkanı Beşik Köksal yaptıkları konuşmada birlik ve beraberliğin önemine değindi.

Vali Alim Barut ise Kerbela olayından ders alınması gerektiğini belirterek, "Muharrem ayı bereket ve feyzin, birlik ve kardeşliğin, ihsan ve keremin, coştuğu ve bollaştığı bir aydır. Zira aşure günü diğer günlerden daha bereketli ve mübarek bir gündür. Bunun yanı sıra bu ayda bizleri üzen Kerbela olayı da yaşanmıştır. Hz. Hüseyin ve ailesi bu ayda hunharca şehit edilmiştir. Aşure gününden ziyadesiyle ders almalıyız ki bir daha İslam aleminde Kerbela'lar yaşanmasın ve beraberliğimize leke sürülmesin." ifadelerini kullandı.

Aşure programına katkısı olanlara plaket verilmesinin ardından Vali Alim Barut ve il protokolü aşure kazanından aşure servisi yaptı.

AŞURE DAĞITIMINDA İZDİHAM OLUŞTURDU

Daha sonra Esnaf Odaları Birliği ve sivil toplum kuruluşları tarafından kurulan çadırda vatandaşlar için hazırlanan yaklaşık 15 bin kişilik aşure dağıtıldı. Ay yıldızlı şekilde hazırlanan aşureye vatandaşların yoğun ilgisi dikkat çekerken izdiham nedeniyle vatandaşlar ezilme tehlikesi geçirdi. Bazı vatandaşlar görevlilerle tartıştı. Aşure bitmesine rağmen vatandaşlar sıra beklemeyi sürdürdü. 15 bin kişilik aşure kısa sürede tükendi. Aşure yiyemeyen vatandaşlar, bazılarının poşetlerle aşure almasından dolayı aşure kalmadığını savundu.
CİHAN
12 Kasım 2015 17:30
DİĞER HABERLER